FC Slovan Liberec | Olivier Vliegen: Doufám, že naše výkony budou stabilnější
Menu Další Zavřít Zavřít
14.01.2023

Olivier Vliegen: Doufám, že naše výkony budou stabilnější

Tomáš Honzejk
Malta/Liberec - Slovan má za sebou prvních pět dní soustředění na Maltě, ve kterých stihl také jedno utkání Tipsport Malta Cupu proti WSG Tirol. Tento zápas odchytal belgický brankář Olivier Vliegen, který má novou konkurenci v podobě Huga Jana Bačkovského. Jak vnímá nového parťáka a co říká na průběh přípravy se dočtete níže.

"Máme vše, co potřebujeme."

Svěřenci trenéra Kozla se na jarní část sezony připravují na Maltě, kam odcestovali v pondělí. Hned od tohoto dne jsou v plném tréninku. "Trénujeme dvakrát denně. Tréninky se mi líbí, i když jsou těžké. Je ale příprava, takže jsme s tím počítali. Jsme tu od toho, abychom byli připraveni na sezonu," uvědomuje si podzimní jednička Slovanu mezi třemi tyčemi. Nedílnou součástí fotbalistů je správná regenerace, ke které dopomáhá vybavení na hotelu i mimo něj. "Máme tu vše, co potřebujeme. Posilovnu, saunu i bazény. Hřiště, na kterých trénujeme, jsou skvěle připravená," chválí Vliegen podmínky ostrova ve Středozemním moři. Malta má také krásná historická města, která stojí za navštívení. "Moc volného času zatím nebylo. Budeme mít volné nedělní odpoledne, tak se možná půjdeme někam podívat. Ještě to ale nemáme naplánované," sdělil brankář, že nepřiletěli za kulturou, ale hlavně se připravit na sezonu.

"Chceme skončit do šestého místa."

Vliegen, který na podzim odchytal všechna ligová utkání, bude mít na jaře nového konkurenta. Do Slovanu totiž přišel Hugo Jan Bačkovský. "Jsem rád, že přišel. Je to pro mě nový impuls a konkurence. Musím stále dokazovat, že si zasloužím pozici jedničky," vidí mladý brankář v příchodu nového kolegy spíše výzvu. Čas běží velmi rychle. Jarní část domácí nejvyšší soutěže se rozběhne na konci ledna. "Na jarní část sezony se už moc těším. Doufám, že naše výkony budou stabilnější a ne nahoru dolů jako na podzim," vyhlíží Vliegen restart soutěže. Také věří, že mužstvo má na víc. "Chceme skončit ve Skupině o titul, tedy do šestého místa. Budeme o to bojovat," zavelel závěrem.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kitl Ermeg
Mediální partneři
Hattrick Liberecká drbna