FC Slovan Liberec | Olivier Vliegen a Matěj Valenta po vítězném zápase proti Bohemians
Menu Další Zavřít Zavřít
12.09.2022

Olivier Vliegen a Matěj Valenta po vítězném zápase proti Bohemians

Tomáš Honzejk
Praha/Liberec - Jeden zavřel bránu, druhý otevřel skóre utkání už ve druhé minutě. Výkony belgického brankáře Vliegena a záložníka Valenty proti Bohemians Praha 1905 výrazně pomohly Slovanu k výhře a zisku tří bodů do tabulky. Po zápase pak oba odpovídali na novinářské dotazy.

Rychlý gól Matěje Valenty

Kdo se zdržel ve frontě před začátkem utkání, nejspíš přišel o první gól. Ten padl po rychle vhozeném autu již v čase 01:38 a postaral se o něj svým prvním zásahem v modrobílém dresu Matěj Valenta. "Kikin Frýdek mi balon hezky pustil a já ani nevím, proč jsem to takto udělal. Bylo to řešeno instinktivně. Jsem rád, že to tam padlo. Ještě k tomu levačkou, to jsem byl překvapený," řekl upřímně mladý záložník. Bohužel celé utkání nedohrál, jelikož byl v 73. minutě vyloučen. "Něco se v zápase podařilo a něco bohužel ne. Špatně jsem si zpracoval balon a nezkontroloval si prostor kolem sebe. Chtěl jsem nahrávat na dlouhou nohu, ale bohužel jsem při tom trefil Martina Hálu. Vlastně ani nevím kam, protože jsem měl v hlavě přihrávku a nevím, jak se to stalo. Chtěl bych se mu omluvit. Vážně v tom nebyl žádný záměr ho zranit," sportovně se Valenta omlouval soupeři po utkání.

Ďolíček aneb Vliegenův oblíbený stadion

Psal se 9. duben 2022 a Slovan měl za sebou tři porážky v řadě 0:1. Vyústěním byla změna mezi třemi tyčemi. Do brány se postavil mladý belgický brankář Olivier Vliegen a hned při své premiéře si připsal čisté konto. "V Ďolíčku mi to sedí. Je tam dobrá atmosféra, fanoušci jsou slyšet, a to mě nabudí. Jsem pak více koncentrovaný," nechal se slyšet po druhé vychytané nule v lize, kde jinde než v Ďolíčku. Před necelým měsícem hrál Slovan také na tomto stadionu, proti Pardubicím ovšem prohrál 1:2. "Vždy se těším, když na tomto stadionu hrajeme. Bylo to úplně jiné než když jsme zde hráli s Pardubicemi, kdy byly tribuny skoro prázdné. S fanoušky je to veliký rozdíl," popsal Vliegen hlavní rozdíl v obou utkáních na stejném stadionu. A kdy mu v zápase bylo nejhůře? "Druhá rána z dálky pro mě byla nejtěžší, protože hřiště nebylo úplně ve 100% kondici. Jak střela skočila, byla velmi nepříjemná a bylo těžké odhadnout, kam míč poletí," dodala liberecká jednička závěrem. Tak ať další nula přijde dříve než v Ďolíčku, Oli!

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pulsklima DB Schenker
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Náš region