FC Slovan Liberec | Ondřej Lehoczki podepsal dlouhodobou profesionální smlouvu
Menu Další Zavřít Zavřít
07.02.2019

Ondřej Lehoczki podepsal dlouhodobou profesionální smlouvu

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Na zimní soustředění jeli s hráči A-týmu také vybraní junioři, kteří měli šanci porvat se o místo v prvním týmu Slovanu. Jeden z nich, konkrétně Ondřej Lehoczki, tuto šanci chytil za pačesy a svými výkony si zajistil podepsání dlouhodobé profesionální smlouvy. Na půlroční hostování do druholigového klubu FK Viktoria Žižkov naopak ze Slovanu odchází útočník Elvis Mashike Sukisa.

Hlavní lodivod Slovanu Hornyák avizoval už před prvním soustředěním na Kypru, že dá šanci libereckým odchovancům. Jeden z nich se mu nakonec zalíbil natolik, že už s A-týmem zůstává. "Ondra je náš odchovanec. Velmi perspektivní mladík, který si vážně říká o šanci v A-týmu. Myslím si, že za poslední roky nejvážnější adept do základní sestavy. Progres byl u něho velmi rychlý. Začal s námi trénovat již v listopadu a do týmu bez problému zapadl. Je to bezkonfliktní hráč z vlastních řad, o to je to cennější. Věřím, že se nám ho v brzké době podaří zabudovat do základní sestavy," poodkrývá své plány s mladým stoperem či defenzivním záložníkem pětačtyřicetiletý trenér. "Mám velkou radost, že liberecká akademie ukázala, jak dobře se zde pracuje s mladými hráči," dodal jedním dechem. Hornyák také moc dobře ví, jak je důležité udržet mladého hráče nohama na zemi. "Doufám, že na sobě bude i nadále svědomitě pracovat a nepokazí ho první kroky v áčku," ví, že někdy se z toho může mladíkům zatočit hlava.

Ondřej Lehoczki je libereckým odchovancem, i když ve Slovanu neprošel celým procesem až od přípravky. "Do Slovanu jsem přišel v kategorii U14, od té doby jsem ale prošel všemi kategoriemi až do A-týmu," svěřil se mladík, který dostal podpis smlouvy v podstatě k narozeninám. Za pár dnů, konkrétně 10. února totiž oslaví své jednadvacáté narozeniny. "Co se týče mé smlouvy, jsem strašně šťastný, že mi klub věří a vkládá do mě důvěru, je to pro mě motivace do další práce a jsem za to moc vděčný. Vynasnažím se, abych dělal klub i fanoušky šťastnými," slibuje Lehoczki. Popsal také, kdo stojí za jeho kroky ve Slovanu. "V akademii mě vedlo hodně trenérů, někteří už tu nejsou, někteří mě měli i dvakrát, jako například pan trenér Papoušek. Každý z nich mě toho spoustu naučil a jsem jim za to moc vděčný," nezapomíná, díky komu je dnes tam, kde je.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE Auto Koutek
Mediální partneři
Rengl eFotbal