FC Slovan Liberec | Opavský nováček bude v brněnském azylu hnát za prvními body. Potvrdí Slovan roli favorita? (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
10.08.2018

Opavský nováček bude v brněnském azylu hnát za prvními body. Potvrdí Slovan roli favorita? (+video)

Redakce
LIBEREC - V rámci čtvrtého kola čeká naše mužstvo zajímavý a svým způsobem i nevyzpytatelný souboj. S Opavou se Slovan naposledy v ligovém duelu střetl v roce 2005. Parta kolem Zsolta Hornyáka potřebuje další tři body, do zápasu půjde proti nováčkovi FORTUNA:LIGY z role favorita. Potvrdí ji?

Redakce Slovanu hledá posily

SFC OPAVA

Nováček soutěže z Opavy působí nebezpečným dojmem. Solidní utkání odehrál proti Spartě, Zlínu i pražské Slavii. Náročný los partě okolo Romana Skuhravého přisoudil do čtvrtého kola naše mužstvo a je jasné, že slezský celek bude chtít "na domácím hřišti", neboli v brněnském azylu, usilovat o první body do tabulky. Branky doposud Opava vstřelila v lize dvě a postarali se o ně David Puškáč a Nemanja Kuzmanovič.

Modro-žlutí po postupu do FORTUNA:LIGY posílili kádr třemi hráči. Z Třince přestoupil útočník Václav Juřena, z Pardubic záložník Jan Řezníček a na hostování ze Slavie Tomáš Freit.

Štace v klubu naopak skončila obránci Tomáši Čelůstkovi, který zamířil do Pardubic, záložníku Václavu Mozolovi, jenž hostuje v Hlučíně (MSFL), a útočníkovi Ondřeji Kotlíkovi, kterému skončilo hostování z pražské Dukly, s obráncem Michalem Střížem, jemuž zase skončilo hostování z Vyškova (MSFL).

Nejzkušenějším mužem sympatické jedenáctky Opavy je ligovým fanouškům dobře známý Pavel Zavadil. Čtyřicetiletý rodák z Brna se stěhoval do Opavy v roce 2017 z brněnské Zbrojovky a na svůj první zásah za Slezany pořád čeká. V úvodních dvou duelech v lize dostřídával v posledních minutách zápasu, proti Slavii se do hry vůbec nedostal.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

SFC OPAVA FC Slovan Liberec
16 ZÁPASY 16
3 VÝHRY 8
5 REMÍZY 5
8 PROHRY 3
15 VSTŘELENÉ GÓLY 23
23 INKASOVANÉ GÓLY 15
26 ŽLUTÉ KARTY 31
2 ČERVENÉ KARTY 2
2 PROMĚNĚNÉ PENALTY1

Oba týmy spolu sehrály celkem šestnáct zápasů, hned osmkrát bral výhru Slovan, dvakrát se radovali Opavští. Naše mužstvo vede i na vstřelené branky (23:15) a nelichotivě na žluté karty (31:26). Poslední duel spolu obě mužstva sehrála během ročníku 2004/2005 v rámci 27. kola. Slovan tehdy vyhrál vysoko 3:0 dvěma brankami Karola Kisela a přesným zásahem Filipa Hološka.



FC SLOVAN LIBEREC

Naše mužstvo vstoupilo do FORTUNA:LIGY dobře. V prvním kole porazilo Karvinou, pak málem zaskočilo mistrovskou Plzeň, s níž těsně prohrálo 0:1. První zbytečná ztráta, jak se shodlo mužstvo, přišla v duelu proti Teplicím, Slovan v už tradičně atraktivním souboji remizoval 2:2.

„Hrajeme pěkně, ale máme čtyři body. V Plzni jsme uhráli nulu a proti Teplicím jsme měli vyhrát, takže čtyři body jsou málo," komentoval Tomáš Malinský situaci po třetím ligovém zápase.

„Proti Teplicím jsme asi dva body ztratili. Hra je dobrá, jenže nám chybí finální řešení. Na gól se nadřeme a to nás stálo výhru, jinak se máme od čeho odrazit," dodal Pázler.

Úkol tedy bude jednoznačný. Slovan půjde proti Opavě po třech bodech a druhé výhře v sezoně. Zápas začíná v sobotu od 17:00.

Minulý týden připravil Zsolt Hornyák tuto sestavu, prosadili se Petr Ševčík a střídající Jan Pázler, jenž byl zároveň zvolen hráčem utkání. Vstřelí náš "zabiják" v sobotu první branku na hřišti soupeře?




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont A net
Mediální partneři
Náš region Beat radio