FC Slovan Liberec | PROHLÁŠENÍ AKADEMIE MLÁDEŽE
Menu Další Zavřít Zavřít
11.04.2021

PROHLÁŠENÍ AKADEMIE MLÁDEŽE

Mikuláš Borkovec
V uplynulých dnech došlo k několika převratům ohledně RESTARTU SPORTU . Naše cítění nám říká, že doteď se dalo opatřením nějakým způsobem věřit a respektovat je, po posledních vyjádřeních jsme ale už za hranou důvěry v jakákoliv další nová pravidla. I Vaše názory směřované přímo na vládní představitele jsou velmi důležité, každé vyjádření jednotlivce nebo klubu může současné neúnosné situaci pomoct. Po sporných vyjádřeních naší vlády se k situaci vyjádřil i ředitel klubové Akademie mládeže.

VYJÁDŘENÍ ŘEDITELE K VLÁDNÍM OPATŘENÍM:

“Připojuji se nejen k Pavlu Hoftychovi, ale ke všem, kterým není jedno, jak se nakládá se sportováním dětí a celkově amatérským sportem v České republice. Více než rok téměř netrénujeme, i když se snažíme najít vždy nějaký prostor a možnosti, jak trénovat a fungovat v nějakém režimu s minimálními negativními dopady. Za celou dobu pandemie registrujeme jen podnikavé kroky trenérsko-metodického úseku naší asociace, jinak téměř nic. Amatérský sport, který je součástí našich běžných životů, nebyl ani jednou považován a řešen jako samostatný úsek, naopak se vždy svezl s obecnými opatřeními platnými pro většinu obyvatelstva bez rozlišení potřeb jednotlivých skupin.

Od pondělí budou trénovat naše týmy v režimu sektorového tréninku po dvojicích, tak jak jsme už v uplynulém týdnu plánovali. Chceme mít děti opět venku na hřišti a současně žádáme respekt a pomocnou ruku od naší vlády a zastřešujících orgánů. Páteční výstup našeho nového ministra zdravotnictví byl toho pravým opakem.

Žádám vládu, aby v pondělí vydala smysluplná pravidla pro náš sport. My jsme připraveni trénovat bezpečně a neohrožovat další vývoj pandemie v naší republice.”

Petr Silovský - ředitel akademie FC SLOVAN LIBEREC

REAKCE TRÉNERA PAVLA HOFTYCHA

A co si o povolení mládežnického sportu myslíte vy?

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Neděle 11. dubna 2021

DOPIS MINISTROVI ZDRAVOTNICTVÍ OD ŘEDITELE AKADEMIE:

Pane premiére a pane ministře zdravotnictví,

vyzývám vás za celou mládež našeho klubu a věřím, že i za celou sportující obec, abyste vytvořili podmínky a metodiku pro amatérský a mládežnický sport v době pandemie, protože celá situace už není jen alarmující nýbrž komická. Za celý rok jste nebyli schopni vyslyšet návrhy, diskuse a udělat funkční závěry.

Vaše slova už nemají žádnou váhu a obávám se, že Vaše nakládání s amatérským sportováním a rozvolněním sportu může dopadnout hůře, než si vy sami opětovným omezením na dvojice slibujete. Namísto vydané metodiky, i kdyby s pravidelným testováním, nám měníte Vaše stanoviska během 24 hodin a z Vašich výrazů málokdy vidíme respekt či naději, že směřujeme k nějakému cíli.

Jak moc je sport, sociální kontakt a celkově pohyb nejen pro mládež důležitý a klíčový, Vám jistě nemusím připomínat.

Žádám Vás, vydejte v pondělí ráno smysluplná pravidla pro amatérský sport. My jsme připraveni trénovat bezpečně a neohrožovat další vývoj pandemie v naší republice.

Petr Silovský - ředitel akademie FC SLOVAN LIBEREC


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Avej Vending
Mediální partneři
Beat radio Radio Blaník Liberec