FC Slovan Liberec | Pešek a Chaluš o pauze, přípravě a nové sezóně (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
28.07.2020

Pešek a Chaluš o pauze, přípravě a nové sezóně (+video)

Ondřej Marko
Liberec – Dvoutýdenní pauza je za námi a příprava se již rozběhla na plno. Co si myslí Jakub Pešek o nových hráčích či pauze po náročné sezóně? Jak to vypadá se zraněním Matěje Chaluše? Odpovědi na tyto a další otázky naleznete ve článku níže, kam bylo přidáno i video z prvního dne letní přípravy.

Po náročném programu, způsobeném koronavirovou pauzou, kdy mužstvo odehrálo 15 zápasů v 51 dnech nastal pro hráče čas na zaslouženou dovolenou. Každý hráč zvolil jiný program výjimečně krátké pauzy. „Já konkrétně jsem byl jenom na Moravě. Nevycestoval jsem nikam do ciziny, protože jsme nevěděli, jaká bude situace a radši jsem tedy zůstal v Česku. Myslím si ale, že i tady máme hodně krásných míst a já si užil hezkou dovolenou. Odpočinul jsem si, i když to byla velmi krátká doba,“ popisoval Jakub Pešek.

I když nebyla dovolená dlouhá, Pešek už fotbal postrádal. „I po tak krátké době mi fotbal dost chyběl. I když to byly jen dva týdny, tak mi balón chyběl. Jsem rád, že už jsme zase v tréninku a vidím kluky a i přes velký počet nových tváří jsem za to rád.“ Velký počet nových hráčů nebude problém. „Do startu ligy se určitě stihneme poznat, jako vždy, bude to v klidu,“ pokračoval Pešek.

Na druhou stranu, velký počet hráčů také odešel, Matěj Chaluš to ale vidí optimisticky. „Myslím si, že jsme přišli o dost hráčů. Ale věřím, že tým bude i tak kvalitní a že i ještě posílíme. Také si myslím, že můžeme opět atakovat ty nejvyšší příčky a doufám, že se nám to podaří.“

Chaluš vinou vážného zranění nastoupil naposledy do zápasu 8. března proti Opavě. Teď už ale trénuje. „Byl jsem půl roku mimo, teď jsem měsíc a něco po operaci, trénuji asi na 80 %. Očekávám, že příští týden už bych mohl trénovat na 100 %.“ Byla to pro něj dlouhá doba. „Takhle jsem se ještě na přípravu nikdy netěšil, protože jsem byl doopravdy hodně dlouho mimo. Teď jsem moc rád, že už můžu alespoň nějak trénovat.“ „Doufám, že do zápasů nastoupím co nejdříve,“ dodal.

A jak vůbec začátek přípravy probíhal? „Dopoledne jsme měli zabíhací trénink na seznámení s balónem, odpoledne to bylo náročnější, měli jsme i nějaké testy,“ vysvětluje Pešek. Slušným umístěním v lize byla laťka nastavena poměrně vysoko, spolu s dalšími poháry by to mohla být velmi náročná sezóna. „Uvidí se, jak to bude náročné a kolik bude zápasů. Myslím si ale, že jsme na konci sezony měli hodně velkou zkoušku s tím množstvím zápasů, jsme dobře připraveni,“ zakončuje Pešek.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE Ermeg
Mediální partneři
Beat radio Náš region