FC Slovan Liberec | Pešek pojede na EURO: Jsem hrozně šťastný, je to čest
Menu Další Zavřít Zavřít
25.05.2021

Pešek pojede na EURO: Jsem hrozně šťastný, je to čest

Redakce
Liberec – Výkony na ligové i evropské scéně mu vynesly pozvánku na mistrovství Evropy. Jakub Pešek se připojí k české reprezentaci a bude bojovat v národním dresu o postup ze skupiny D, kde čeká svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého Skotsko, Chorvatsko a Anglie. „Taková možnost se neodmítá," má jasno 27letý krajní záložník, který musel kvůli turnaji přesunout svatbu.

Šťastnou zprávu se dozvěděl po tréninku. Jakub Pešek se stane členem národního týmu pro nadcházející EURO, které bylo přesunuto na letošní přelom června s červencem z roku 2020. „Jsem hrozně šťastný. A také trochu překvapený. Všichni vědí, že nominace do reprezentace je těžká věc, která se jen tak někomu nepovede, obzvlášť pak na evropský šampionát."

„Nejhezčí období kariéry," přiznává druhým dechem krajní záložník. Do Slovanu přišel v srpnu roku 2018 z Českých Budějovic a vypracoval se mezi klíčové články základní sestavy.

„Jde o obrovský progres. Chtěl jsem se prosadit v lize, s níž jsem měl jen půlroční zkušenost z Dynama, kde jsme bohužel sestoupili," vzpomínal Pešek. Po třech letech si zahrál základní skupinu Evropské ligy, kde Slovan uhrál sedm bodů v těžké konkurenci. „Velké zkušenosti, hodně to mohlo. Vše vstřebávám pomalu, uvědomuji si to postupně."

Malý náznak o možnosti nominace měl ve chvíli, kdy bylo jasné, že se národní tým rozšíří o další tři hráče. Kvůli velké životní příležitosti odložil rychlík na kraji zálohy dokonce svatbu. „Když se Lukáš Provod zranil, věděl jsem, že na lajnu zase tolik alternativ není. Nechtěl jsem rušit takovou událost všem lidem okolo, těšili jsme se na to. Ale nakonec jsme termín radši přesunili," komentoval Pešek.

Zadařilo se, nominace opravdu dopadla. První minuty za reprezentaci sbíral 27letý záložník ve chvíli, kdy musela být narychlo seskládaná sestavu kvůli koronavirové nákaze. Proti Skotsku se při debutu Pešek dokonce trefil. „Ten zápas mi hodně pomohl. Trochu jsem se ukázal. Měl jsem štěstí, ale to k fotbalu patří."

Úvodní duel šampionátu národní tým sehraje 14. června právě proti Skotsku, předtím ovšem zbývá dohrát poslední 34. kolo nejvyšší české soutěže. Naše mužstvo čeká v sobotu od 17 hodin závěrečný duel s olomouckou Sigmou.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Eurovia
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact