FC Slovan Liberec | Pešek s Rabušicem: Výchozí pozice je dobrá, panuje natěšenost
Menu Další Zavřít Zavřít
03.01.2021

Pešek s Rabušicem: Výchozí pozice je dobrá, panuje natěšenost

Redakce
Liberec – Krátká pauza je u konce, Slovan se vrací zpátky k tréninku. Do ligového jara, které začne 16. ledna proti Bohemians 1905, bude naše mužstvo startovat z osmé příčky, hnát se bude za další štací v evropských pohárech. „Viděli jsme, že to za to strašně stojí. Jsou to neskutečné zkušenosti a zážitky," uvědomoval si Jakub Pešek.

Jak si hráči užili pauzu, která trvala o poznání méně času než za klasického scénáře? „Bylo to krátké, ale užil jsem si ji na maximum. Trávil jsem čas s rodinou, takže super," komentoval Jakub Pešek.

Stejně pohled měl i útočník Michael Rabušic, kterého zkrácení zimní přestávky potěšilo. „Jsme spíš rádi za to, že nás čeká běžná příprava. Za deset dní jsme snad nic po kondiční stránce neztratili a půjdeme na to. Nevím, jestli má někdo z kluků rád běhání, ale myslím, že obecně radši hrajeme, než trénujeme."

Naše mužstvo si zpestří přípravu před druhou polovinu ligových bojů v Turecku, kde se bude chystat na náročný program. Jaro odstartuje Slovan doma proti Bohemians, pak ho čeká výjezd do Brna a následně vložené kolo s Baníkem Ostrava.

„Nabírali jsme o pauze hlavně psychické síly. Podzim byl strašně dlouhý, vše je převážně o hlavě. Najedeme do módu, kde jsme skončili, což nám pomůže," pokračoval Pešek. Jak vidí výchozí pozici? „S tím, jak jsme zvládli konec, můžeme být spokojení. Měli jsme ještě zápasy v Evropě, hodně sil nám to ubralo. Máme už jen ligu a můžeme se soustředit na ni. Věřím, že uhrajeme ještě lepší výsledky a budeme mít víc sil."

I podle Michaela Rabušice může být klíčový povedený konec podzimu. „Výchozí pozice je dobrá, zabrali jsme a vyhráli důležité zápasy. Díky tomu jsme se dotáhli na dostřel předním příčkám. Bude naše výhoda, že se můžeme soustředit jen ligu."

„O tom, na co máme, napoví hned první zápasy. Vidím to ale pozitivně, do čtyřky podle mě patříme," pokračoval 31letý útočník. Podle něj nebudou v ideálním stavu hrací plochy. „Kluci trávníkáři dělají super práci, ale počasí jde vidět. Trávy moc není, na Letné byla taky šílená. Je to pro všechny stejné, fotbal bude jiný a třeba nám to bude vyhovovat víc."

Tým má motivaci velkou, účast v evropských pohárech si chtějí všichni hráči zopakovat. „Teď jsme viděli, že to za to strašně stojí. Jde o neskutečné zkušenosti a zážitky. Chuť vybojovat znovu poháry je velká, bylo by to fantastické. Moc bychom se těšili, uděláme pro to maximum," uzavřel Pešek.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea SMC
Mediální partneři
rtm plus Rengl