FC Slovan Liberec | Pešek smutnil po těžké porážce: Je to hořké, hořké, hořké... Musíme nastavit hlavy
Menu Další Zavřít Zavřít
02.07.2020

Pešek smutnil po těžké porážce: Je to hořké, hořké, hořké... Musíme nastavit hlavy

Redakce
Liberec - Bolest je to veliká, Slovan byl od vrcholu krůček. Jakub Pešek v 50. minutě bezchybně zužitkoval Imadem Rondičem prodloužený centr Martina Koscelníka, na vytoženou trofej ale ani tato branka nestačila. Naše mužstvo po emotivním průběhu podlehlo Spartě 1:2.

Trefil se v semifinále i finále, nakonec ani to nestačilo. Jakub Pešek byl proti pražské Spartě znovu efektivní, zužitkoval centr Martina Koscelníka, který chytře hlavou prodloužil Imad Rondič. „Utkání se mi hodnotí opravdu těžko. Nevím ani, jak mám začít... Musím se podívat na záznam, viděl jsem jen klíčové momenty. Dali jsme gól, což byl náš plán a mohli jsme přidat také druhý. Zápas by pak byl jiný."

Jiným směrem se utkání zároveň mohlo vyvíjet i po přišlápnutí Martina Frýdka na ležícího Tomáše Malinského. „Když rozhodčí zkoumá situaci, má buď udělit červenou, nebo se karta nemá dávat. Hráč dostane žlutou... Když na něj šlápne, je to přece nesportovní chování a má jít ven. Ovlivnilo by to celý průběh utkání, nedokážu to pochopit. No a penalta... Kontakt, nekontakt. Kdyby hráč souboj ustál, střílí do prázdné brány, ale on spadne. Je tu video, nechápu, že se ta situace nezkontroluje," litoval krajní záložník.

„Musíme pogratulovat soupeři. Chci pochválit hlavně kluky - tým za to, jak jsme finále odmakali. Je to ale hořké, hořké, hořké...," pokračoval trpce Pešek. Naše mužstvo nedohnala za vytouženým úspěchem ani atmosféra. „Utkání mělo skvělou atmosféru. Fanoušci fandili, proto hrajeme. Bylo to finále se vším všudy, děkujeme za podporu."

Náročný program Slovanu pokračuje i po finále. O předkola evropských pohárů se bude moct ucházet ještě na druhé frontě. V neděli naše mužstvo přivítá mistrovskou Slavii, ve středu pak zakončí nadstavbu na půdě plzeňské Viktorie. Pokud by parta kouče Pavla Hoftycha klesla nad pátou příčku pod Jablonec, čekal by ji ještě kvalifikační zápas s vítězem série Bohemians - Mladá Boleslav.

„Pohárová cesta skončila. Musíme nastavit hlavy, zregenerovat a dát do závěru sezony všechno. Blíží se konec, vidíme cíl. Doufám, že najdeme poslední zbytky síl a budeme úspěšní," zakončil autor jediného gólu Slovanu ve finále.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná ČSOB
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec