FC Slovan Liberec | Po necelém měsíci se Slovan představí opět v Ďolíčku. Soupeřem mu budou domácí Bohemians
Menu Další Zavřít Zavřít
09.09.2022

Po necelém měsíci se Slovan představí opět v Ďolíčku. Soupeřem mu budou domácí Bohemians

Tomáš Honzejk
Liberec - Souboj tabulkových sousedů. To bude utkání mezi Bohemians Praha 1905 a Slovanem Liberec. Náš celek se po sedmi zápasech nachází na pátém místě ligové tabulky, ´klokani´ nám se stejným počtem bodů dýchají na záda. Jediným rozdílem je jeden inkasovaný gól navíc v síti zelenobílých. Dokáže se Slovan odtrhnout? Utkání startuje v neděli v 16 hodin.

Bohemians Praha 1905 - čtyři body z posledních tří utkání

Zelenobílí vstoupili do ligy překvapivou výhrou 3:0 v Jablonci a v jednu chvíli dokonce vedli ligu. Klokanům se ale skvělá forma ze začátku sezony lehce vytratila. Na konci srpna remizovali na pražské Letné proti domácí Spartě 1:1, což byl určitě plusový bod pro svěřence trenéra Veselého. Poté ale doma v Ďolíčku prohráli proti Českým Budějovicím 1:2. Tuto prohru ovšem napravili v Brně, kde porazili domácí Zbrojovku 2:1 a odvezli si do Prahy všechny tři body. O góly hostů se postarali David Puškáč z penalty a obránce Antonín Křapka.

Bohemians také provedli last minute změny ve svém kádru. V tomto týdnu nejprve přišel na hostování útočník Václav Drchal z pražské Sparty. O den později, v poslední den přestupového okna, se pak udála výměna na trase Bohemians - Hradec Králové, kdy Matěj Koubek putoval k ´Votrokům´ a Slovák Erik Prekop opačným směrem. V obou případech se jednalo o útočníka. Byla to tedy výměna tzv. kus za kus.

Klokani se po sedmi odehraných zápasech nacházejí na šestém místě o skóre za naším mužstvem, když třikrát vyhráli, dvakrát remizovali a dvakrát prohráli. Za tyto výsledky si připsali 11 bodů a skóre mají pozitivní 12:9. Nejlepšími střelci týmu jsou se třemi přesnými zásahy David Puškáč a Antonín Křapka. Dvě přihrávky na gól pak zapsali opět Puškáč, ex-liberecký Daniel Köstl a Petr Hronek. Všech sedm zápasů odchytal Roman Valeš, který udržel dvakrát čisté konto.

FC Slovan Liberec - herní převaha proti Plzni, přesto prohra

Po moravském tripu, ve kterém Slovan dokázal vyhrát na Slovácku 2:1 a v oslabení remizoval 1:1 v Olomouci, přivítali svěřenci trenéra Kozla na domácím stadionu U Nisy mistrovskou Viktorii Plzeň. Kromě přibližně deseti minut, ve kterých modrobílí hráči lehce vypadli z tempa, byl Slovan po celou dobu utkání aktivnějším a lepším týmem. Bohužel i takto krátký čas stačil účastníkovi Ligy Mistrů, aby rozhodl svou jedinou střelou na bránu v utkání o své výhře 1:0. Prosadil se libereckým fanouškům dobře známý Jan Sýkora, který mimochodem v týdnu skóroval také proti Barceloně na Camp Nou.

"Proti ´klokanům´ chceme navázat na dobrý výkon v zápase s Plzní, ovšem s jiným výsledkem. Potřebujeme zlepšit kvalitu v poslední třetině a z převahy ve hře vytěžit také branky. ´Bohemka´ má v sezoně na svém kontě několik výborných výsledků, čekáme od ní na domácí půdě tradičně vysoké nasazení a hodně pohybu. Budeme si muset dát pozor především na velmi dobře spolupracující útočné trio Hronek, Puškáč, Květ. Do Ďolíčku se osobně těším na výbornou fotbalovou atmosféru a také na několik svých bývalých svěřenců, které jsem vedl v mládeži ´Bohemky´. Doufám ale, že po zápase budeme šťastnější my a odvezeme si z Prahy společně s celým týmem a fanoušky všechny tři body," nechal se slyšet před utkáním asistent trenéra Jakub Harant

Jak již bylo zmíněno výše, Slovan se nachází pouze o skóre před svým pražským soupeřem. Svěřenci trenéra Kozla nasbírali v sedmi zápasech také 11 bodů za tři výhry, dvě remízy a dvě porážky. Inkasovali však o jednu branku méně, u modrobílého loga s Ještědem tak najdeme skóre 12:8. Nejlepším střelcem Slovanu je jednoznačně holandský útočník Mick van Buren, který rozradostnil fanoušky hned pětkrát. Na nejvíce branek, a to dvě, přihrál mladý záložník Christian Frýdek. Brankářskou jedničkou v této sezoně je pak Olivier Vliegen z Belgie, který odchytal všech sedm zápasů. Na svou první letošní nulu ale zatím čeká. Dočká se v Ďolíčku, kde svou první ligovou nulu vychytal v minulé sezoně? To se dozvíme v neděli. Zápas začíná v 16:00.

Vsaďte si u Tipsportu!

I v utkání proti Bohemians si můžete vsadit u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Například jestli vyhraje Slovan první poločas? Také na to si můžete vsadit na tomto odkazu, kde najdete i spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pavlů innovation Avled
Mediální partneři
Náš region eFotbal