FC Slovan Liberec | Po postupu v MOL Cupu čeká Slovan domácí ligové utkání s Opavou
Menu Další Zavřít Zavřít
07.03.2020

Po postupu v MOL Cupu čeká Slovan domácí ligové utkání s Opavou

Ondřej Marko
Liberec – Po vybojovaném postupu do semifinále MOL Cupu na Slovácku se opět vrací FORTUNA:LIGA. Slovan se utká s předposlední Opavou. Od roku 2018, kdy se vrátila do první ligy, ji náš tým ještě neporazil. Podaří se nám to zlomit a navázat zároveň na tři předchozí výhry? Utkání startuje v neděli od 14:30 hodin na stadionu U Nisy.

Slezský FC Opava – 15. příčka a neproduktivní ofenziva

Opavě se dlouhodobě v lize příliš nedaří. V podzimní části si připsala 14 bodů z 20 zápasů. Nacházela se na 14. místě tabulky a od začátku jarní části si ještě pohoršila. V prvních dvou kolech podlehla Plzni (0:3) a Slavii (0:2). Po čtyřech porážkách v lize ale přišla změna, když se jí podařilo zdolat Sigmu Olomouc výsledkem 2:1. Gól si připsal René Dedič, nejlepší střelec Opavy, a obránce Jan Žídek. Momentálně Slezanům náleží předposlední místo, na poslední Příbram mají náskok tří bodů.

Svěřencům trenéra Jiřího Balcárka se ani nějak výrazně nevedlo v zimní přípravě. V šesti přátelských zápasech proti českým, polským a slovenským týmům vyhráli dvakrát, jednou remizovali a třikrát prohráli. Nedaří se ani ofenzivě Opavy. Za 23 ligových zápasů vstřelili pouhých 11 gólů, jinými slovy nejhorší výsledek v lize. Dokonce o čtyři branky méně než poslední Příbram. Za zmínku ještě stojí přestup Bojana Dordiće, který přestoupil v lednu ze Slovanu.

Nejzajímavější změny v kádru Opavy

Bojan Dordić (přestup), Liberec -> Opava
Lukáš Železník (přestup), Zlín -> Opava
Matěj Helešic (hostování), Ostrava -> Opava
Jaroslav Svozil (přestup), Opava -> Ostrava
Dominik Simerský (přestup), Opava -> Zlín

FC Slovan Liberec – Postup v MOL Cupu a tři výhry za sebou

Slovan od začátku jarní části FORTUNA:LIGY ještě neprohrál. Dvě výhry jsme si připsali na Bohemians (3:1) a nad Spartou (2:0). Poslední zápas, tedy čtvrtfinále MOL Cupu se Slováckem, přinesl mnoho střeleckých pokusů (celkem 16:12 pro Liberec), ale za celých 120 minut se ani jednomu celku nepodařilo vstřelit gól. Zápas tedy dospěl k penaltovému rozstřelu, kde jsme po poslední penaltě Tomáše Malinského zvítězili 4:2. Postoupili jsme tedy do semifinále, v němž nás čeká cesta do Olomouce. V lize nám momentálně patří devátá příčka. Na první šestku nám chybí tři body a především jeden odehraný zápas. Jedná se o odložené utkání v Teplicích, které se dohraje ve středu 11.3.

Celkem sehrál Slovan s Opavou U Nisy devět zápasů, přičemž čtyři z nich vyhrál, čtyřikrát remizoval a jednou prohrál. Nicméně od roku 2018, kdy se Opava vrátila do první ligy, ji Slovan ještě porazit nedokázal. Pouze dvakrát remizoval na půdě soupeře a doma dokonce jednou prohrál 1:2. S aktuální formou obou týmu je ideální čas změnit tuto statistiku.

Nejzajímavější změny v kádru Slovanu

Imad Rondić (přestup), Slavia -> Liberec
Jakub Hromada (hostování), Slavia -> Liberec
Oscar Dorley (konec hostování), Liberec -> Slavia
Petar Musa (konec hostování), Slavia -> Liberec
Roman Potočný (přestup), Liberec -> Baník Ostrava
Radim Breite (přestup), Liberec -> Sigma Olomouc
Martin Zeman (přestup), Příbram ->Liberec

Přijďte podpořit Slovan na stadion U Nisy, výkop je naplánován na 14:30! Nezapomeňte, že pokud vlastníte permanentku, můžete využít městskou hromadnou dopravu na stadion zdarma.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel Masea
Mediální partneři
rtm plus Liberecká drbna