FC Slovan Liberec | Po více než měsíci se opět rozběhla liga, v 7. kole vyrazíme do Teplic
Menu Další Zavřít Zavřít
08.11.2020

Po více než měsíci se opět rozběhla liga, v 7. kole vyrazíme do Teplic

Ondřej Marko
Liberec – Poslední zápas ve FORTUNA:LIZE jsme odehráli 4. října doma s Příbramí. Od té doby jsme stihli pouze jedno přátelské utkání a samozřejmě tři duely v Evropské lize. V neděli vyrazíme do Teplic, kde jsme poslední zápas prohráli a v minulosti zvítězili jen třikrát. Výkop je naplánován na 14. hodinu.

FK Teplice

Skláři svůj poslední zápas odehráli 3. října. Hráli v Opavě, kde se po gólu Mareše dostali velmi rychle do vedení. Ovšem v závěru prvního poločasu proměnil opavský Žídek penaltu a v 55. minutě vstřelil domácí Mondek gól, tepličtí tedy odjeli s prohrou 1:2. V posledním zápase Na Stínadlech se jim však vedlo o poznání lépe. Po gólu Žitného a vlastní brance Filla porazili Baník Ostrava 2:1. Z dalších čtyř odehraných zápasů v lize si připsali tři prohry (s Pardubicemi, Slováckem a Slavií) a jednu výhru (nad Příbramí).

Po šesti odehraných kolech mají šest bodů a skóre 8:13, což zatím vychází na 12. pozici, mezi Zlín a Ostravu. Tabulka je zatím ale velmi těsná, protože mezi pátou a patnáctou příčkou je rozdíl pouhých pěti bodů.

Poslední vzájemný duel jsme odehráli ke konci května, byl to také první zápas po restartu ligy. Po dvou a půl měsíční pauze jsme hráli v Teplicích a hned v prvním poločase se trefil Kučera. Náš tým na hřišti neoblíbeného soupeře odpovědět nedokázal, naopak přidal další branku Řezníček.

FC Slovan Liberec

Ve čtvrtek jsme odehráli třetí utkání v základní skupině Evropské ligy. Zápas to byl pro nás velmi těžký, protože oproti utkání v Bělehradě byl trenér Hoftych donucen udělat v základní sestavě sedm změn. Hlavním důvodem byl Covid-19. Kádr jsme doplnili hráči B-týmu a nováčkem Purzitidisem. Nebylo tedy žádné překvapení, že jsme na tým z Bundesligy zdaleka nestačili a podlehli 0:5. Se značně oslabenou sestavou půjdeme i do duelu v Teplicích a domácí tak budou favoritem.

Co se FORTUNA:LIGY týče, v posledním duelu k nám zavítala Příbram, U Nisy se tehdy fantasticky blýskl Michael Rabušic. Na hřiště byl totiž vyslán až v 57. minutě a trenérovi se odvděčil hattrickem. Nikdo jiný gól nedal a Slovan zaslouženě vyhrál 3:0.

V prvních pěti kolech si Liberec připsal dvě výhry (nad Plzní a Českými Budějovicemi), jednu remízu s Karvinou a dvě prohry (s Olomoucí a Pardubicemi). S deseti body a skórem 10:6 jsme aktuálně na páté pozici, přičemž shodně bodů mají také Pardubice a Jablonec, ten má ale odehráno o utkání navíc. Zápas v Teplicích začne tuto neděli od 14:00.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Databox
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec