FC Slovan Liberec | Podzim B-týmu: Od herního trápení ke vzrůstající formě
Menu Další Zavřít Zavřít
18.11.2021

Podzim B-týmu: Od herního trápení ke vzrůstající formě

Ondřej Marko
Liberec – Podzimní část ČFL je u konce. Naše béčko si prošlo velmi těžkým obdobím, kdy mělo velký problém s produktivitou a dlouho bylo na poslední pozici v tabulce. V poslední kolech však hrálo výrazně produktivněji - tři z posledních čtyř duelů vyhrálo. V dnešním článku se podrobněji podíváme na dosavadní průběh letošní sezony.

Nepříliš dobrý úvodní měsíc

Letošní ročník České fotbalové ligy začal pro náš tým posledním červencovým dnem. V duelu s Velvary jsme zvládli se soupeřem dlouho držet krok, nicméně velkou komplikací pro nás byla červená karta. Po ní jsme do konce utkání dostali dvě branky a premiéru v nové sezoně tak nezvládli. Poté jsme přes solidní výkon prohráli 0:1 se Zbuzany.

První výhru sezony jsme zaznamenali proti béčku Bohemians, které jsme porazili jasně 3:0. Na výtečný výkon jsme ovšem ve zbytku prvního měsíce soutěže nenavázali. Následně jsme totiž podlehli rezervám Jablonce (0:1) a Mladé Boleslavi (1:2), vždy nejtěsnějším rozdílem.

Po úvodních pěti kolech jsme tak měli skóre 4:6. Nejlepším střelcem byl Juzvak se dvěma zápisy, po jednom měl i Csáno Kazda.

Zářijové remízy a pokračující nízká produktivita

Do nového měsíce vstoupil Slovan duelem s Teplicemi. Utkání bylo plné šancí, ze kterých oba celky vstřelily dvě branky. Obě naše branky vsítil Jan Matoušek, který posílil rezervu z A-týmu. To ovšem bylo více gólů, než padlo v našich zbylých čtyřech zápasech (během září).

Pak následovala prohra s Brozany (0:1), dvě bezbrankové remízy (Dukla Praha a Živanice), září jsme poté zakončili další remízou s Ústím nad Orlicí (1:1). Opakoval se stále stejný scénář, se všemi soupeři jsme hráli velmi vyrovnaně, nicméně z velkého množství vytvořených šancí jsme byli schopni proměnit minimum.

Nejlepším střelcem září tedy byl Jan Matoušek se dvěma góly, jedinou další branku dal Christian Frýdek. V září jsme tak z pěti zápasů měli skóre 3:4.

Vzrůstající forma na závěr podzimu

V závěru podzimní fáze, tedy v říjnu, jsme konečně prolomili naší střeleckou smůlu. Ačkoliv béčko prohrálo hned první zápas se Zápy (0:2), tak poté suverénně převálcovalo Pardubice (4:0). 10. října jsme tak konečně vyhráli, naposledy se tak podařilo 14. srpna.

Do dalšího utkání s Přepeřemi nevstoupil Slovan dobře, prohrávali jsme již od 13. minuty. I když se nám podařilo vyrovnat, soupeř nakonec vyhrál 3:1.

Poslední dva duely už ale byly opět vítězné. Nejprve jsme porazili Hradec 3:1, proti kterému nás posílili hráči běžně hrající za A-tým. Největší zvrat se ovšem stal až v úplně posledním duelu, a to s Chlumcem nad Cidlinou. Po 19 minutách a dvou penaltách totiž náš tým prohrával 2:0, navíc byl k tomu vyloučen Šulc. Hned ve 20. minutě ale snížil náskok soupeře Kranthove. Poté v 81. minuty skóroval Vyčítal a parádní obrat završil Tupta svou brankou v první minutě nastavení.

V říjnu jsme tak nasbírali devět bodů se skóre 11:8. O post nejlepšího střelce se dělili hned tři hráči, kteří dali shodně po dvou brankách. Jednalo se o Gembického, Vyčítala a Nečase.

Nyní je Slovan s 16 body na 15. pozici. Ovšem tabulka se poměrně dost vyrovnala, například pouhé tři body nás dělí od 10. místa, šest bodů ztrácíme na 6. místo. I na třetí pozici nám chybí devět bodů - tudíž na jaře bude určitě o co hrát a posun vzhůru je možný.

Přečtěte si i rozhovor s trenérem B-týmu Petrem Myslivcem, který najdete zde.

Nejlepší střelci celého podzimu

Juzvak - 3
Gembický - 2
Matoušek - 2
Vyčítal - 2
Nečas - 2
Michal - 1
Kranthove - 1
Tupta - 1
Frýdek - 1
Kazda - 1
Csáno - 1
Valenta -1

Tréninky a přípravné zápasy

Ačkoliv se v listopadu už nehrají soutěžní zápasy ČFL B, hráči našeho B-týmu pokračují v trénování a pravidelně hrají alespoň přípravné zápasy. Mají za sebou už prohru proti Slavii B, výhru nad Viktorií Žižkov B a naposledy vítězství 3:1 proti týmu Mezinárodní Fotbalové Akademie MSM, z něhož vám níže nabízíme fotogalerii.

A následovat budou další herní prověrky: v pátek 19. listopadu od 18h v Doubí proti České Lípě a v sobotu 4.12 od 11h v Plzni proti Viktorii B.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich Pulsklima
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec