FC Slovan Liberec | Pohár je tady! Slovan si střihne odvetu se Slováckem
Menu Další Zavřít Zavřít
14.11.2018

Pohár je tady! Slovan si střihne odvetu se Slováckem

Redakce
Liberec - Osmifinále MOL Cupu je tu! Slovan čeká poslední krok před postupem mezi osm nejlepších, kteří si to na jaře rozdají o pohárovou trofej. Do Liberce přijede Slovácko, s nímž náš tým sehrál vyrovnanou ligovou bitvu o minulém víkendu. Ve čtvrtek se oba týmy utkají znovu, tentokrát na stadionu U Nisy od 17:30.

Na Slovácko děti zdarma a na Plzeň nové kalendáře

Ligové měření sil pro Slovan, Slovácko zahodilo penaltu

V minulém vzájemném utkání, které se odehrálo v sobotu, oba celky vyčkávaly na chybu soupeře. Hra nenabídla příliš šancí, i tak se poprvé ve své kariéře trefil záložník Aleš Nešický, jenž nahradil chybějícího kapitána Radima Breiteho. Na naši branku Slovácko nedokázalo odpovědět, gólman Filip Nguyen si totiž poradil i s pokutovým kopem útočníka Jana Kuchty.

Právě tento moment rozhodl o výhře našeho mužstva 1:0. Celku z Uherského Hradiště se proti Liberci celkově příliš nedaří. V ligové historii Slovácko porazilo Slovan jen třikrát, naposledy v sezoně 2013/2014 (4:2). Z posledních devíti utkání naše mužstvo pětkrát vyhrálo a čtyřikrát přišla remíza.

Cesta Slovácka pohárem: Formu má Kalabiška

Fotbalisté z Uherského Hradiště si ve druhém kole MOL Cupu poradili s Tasovicemi a to poměrem 5:2. Následně přehráli i Radotín, když soupeře rozstříleli pěti brankami. V obou zápasech se trefil Jan Kalabiška, v úvodním pohárovém duelu se prosadil dokonce dvakrát.

Slovan si na začátek poradil vysoko 5:1 se Štěchovicemi, když se trefila hned pětice hráčů: Filip Oršula, Matěj Hybš, Jakub Pešek, Taras Kačaraba a Martin Koscelník. V třetím kole zase skolil Zbrojovku Brno jediným gólem ze druhé minuty Petra Ševčíka. Během náročného zápasu si se všemi pokusy domácích poradil gólman Filip Nguyen, který od té doby okupuje pozici mezi třemi tyčemi.

Dvakrát finále, Slovácko na triumf stále čeká

Slovácko se nejdál v poháru dostalo až do samotného finále, a to v sezonách 2004/2005 a 2008/2009. V druhém případě ho porazily Teplice (0:1) a v prvním Baník Ostrava (1:2). Pětkrát skončilo ve čtvrtfinále, jinak se do závěrečné fáze domácího poháru nepropracovalo. Z celkových 65 pohárových zápasů 33 vyhrálo, osmnáctkrát remizovalo a čtrnáctkrát prohrálo.

Se Slovanem se utkalo v domácím poháru jednou, a to v semifinále 2004/2005. Tehdy spolu oba celky remizovaly 2:2, ale postup bral nakonec po penaltách soupeř.

O Slovácku jsme psali i v ligovém preview zde.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Immergas 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
Náš region eFotbal