FC Slovan Liberec | Posila do defenzivy: Dominik Plechatý
Menu Další Zavřít Zavřít
06.09.2021

Posila do defenzivy:
Dominik Plechatý

Klub
Liberec – Dvaadvacetiletý stoper, který už má na kontě celkem 46 ligových startů, je kmenovým hráčem Sparty a naposledy hostoval v Mladé Boleslavi. Do Slovanu přichází na roční hostování.

Dominik Plechatý

Talentovaný střední obránce se narodil 18. dubna 1999 a pochází ze středočeské obce Zvole, kde také začínal s fotbalem. Od roku 2015 působil v akademii Sparty Praha a dostal se i do mládežnických reprezentačních výběrů. První zkušenosti se seniorským fotbalem sbíral během podzimu 2018 v druholigové Vlašimi. Na jaře 2019 už dostával první příležitosti i ve sparťanském A-týmu. Následující sezonu pravidelně nastupoval v dresu Jablonce, odkud se vrátil na pražskou Letnou, kde si loni pod trenérem Kotalem také vybojoval místo v základní sestavě. Pavel Vrba už však sázel na jiné hráče. Letos v červnu tak zamířil hostovat do Mladé Boleslavi, odkud se nyní stěhuje do Liberce, kde se už zapojil do tréninku.

Ohlasy

„Příchodem Dominika Plechatého se nám podařilo vyztužit zadní řady kvalitním fotbalistou, který má dostatek zkušeností z ligových zápasů i mládežnických reprezentací,“ okomentoval novou akvizici sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

A co na nečekaný přesun říká sám hráč? „Událo se to docela rychle, ale jsem za to rád. Je to pro mě výzva, protože se Liberci nevydařil začátek sezony, takže doufám, že mu pomůžu a Slovan zas pomůže mně v herních zkušenostech,“ vyhlíží nové angažmá Dominik Plechatý.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Aura Medical FotbalPark Liberec
Mediální partneři
Beat radio Rengl