FC Slovan Liberec | Posila do ofenzivy: Do Slovanu míří Mick van Buren
Menu Další Zavřít Zavřít
18.07.2022

Posila do ofenzivy: Do Slovanu míří Mick van Buren

Tomáš Čarnogurský
Liberec/Aigen – Po Maksymu Talovjerovi a Dominiku Preislerovi doplnil na herním kempu v Horním Rakousku kádr našeho týmu další hráč, a to Mick van Buren. Devětadvacetiletý nizozemský útočník přichází na roční hostování ze Slavie Praha.

Profesionální kariéru začínal rodák z Ridderkerku v nizozemském SBV Excelsior. Dalším jeho působištěm byl dánský Esbjerg fB. V české nejvyšší soutěži působí do roku 2016 a připsal si zde už 99 ligových startů a 15 branek, většinu v dresu Slavie Praha, v níž se podílel na čtyřech mistrovských titulech, menší část pak nasbíral v českobudějovickém Dynamu, kde podruhé hostoval v minulém ročníku. Jaro 2020 strávil na hostování v nizozemském klubu ADO Den Haag. V nadcházející sezoně bude působit v Liberci.

„O Micka van Burena jsme měli zájem již delší dobu. Jednání ale byla velmi složitá a jeho příchod k nám do Slovanu se stále oddaloval. Dnes jsme dospěli ke zdárnému konci a Mick se již zapojil do našeho odpoledního tréninku na soustředění v rakouském Aigenu,“ uvedl sportovní ředitel našeho klubu Zdeněk Koukal.

A co po příjezdu na herní kemp Slovanu řekl nováček v našem týmu? „Jsem rád, že tu můžu být, znám tady spoustu hráčů, což je pro mě dobře. Máme mladý a motivovaný tým, díky tomu můžeme být úspěšní. Těším se už na zápasy a na fanoušky,“ vyhlíží start nové sezony zkušený ofenzivní univerzál.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun Bazén Liberec
Mediální partneři
Beat radio Rengl