FC Slovan Liberec | Posila do středu obrany: Lukáš Štetina
Menu Další Zavřít Zavřít
17.02.2022

Posila do středu obrany:
Lukáš Štetina

Šimon Knopp
Liberec – Slovan představuje další posilu, kterou je urostlý stoper Lukáš Štetina. Třicetiletý slovenský fotbalista přichází na půlroční hostování z pražské Sparty a jeho hlavním úkolem bude zacelit mezeru po odchodu dvou středních obránců Matěje Chaluše (přestup do Malmö) a Ondřeje Lehoczkiho (hostování ve Vlašimi). „Pocity jsou příjemné, je to samozřejmě změna, ale těším se na to, co mě čeká,“ říkal Štetina po prvním tréninku s mužstvem.

Lukáš Štetina se narodil 30. července 1991 v Nitře. S dospělým fotbalem začínal v FC Nitra, kde odehrál v nejvyšší slovenské soutěži celkem 42 zápasů, během nichž vstřelil i dvě branky. Následovalo angažmá v Metalistu Charkov, ovšem v ukrajinském celku se Štetina neprosadil a putoval nejprve do Prešova a následně do Dukly. V pražském celku působil až do roku 2017, kdy si ho vyhlédla Sparta. V dresu AC Sparta Praha naskočil do 64 utkání a vstřelil 3 branky. V roce 2020 odehrál i finále MOL Cupu v Liberci.

Štetina posbíral i starty ve slovenské reprezentaci. V mládí naskočil do výběrů U19 a U21. Ovšem v roce 2013 si vysloužil pozvánku i do seniorské reprezentace, za kterou nastoupil celkem do čtyř duelů. Dokonce se mu povedlo i skórovat v přípravném zápase s Ukrajinou.

Urostlý stoper přichází do Slovanu na půlroční hostování ze Sparty a na dresu bude nosit číslo 37. Sám přiznal, že velkou roli hrálo i to, že zná trenéra Kozla ze společného působení v Dukle. „Ano, určitě to byl ten hlavní důvod a jsem moc rád, že jsem tady. Budu rád, když se bude dařit mně, ale samozřejmě v první řadě týmu. Bude dobré, když se budeme těšit na každé utkání a budeme mít z fotbalu radost.“

Co říkal Lukáš na své nové spoluhráče a o možném vytvoření stoperské dvojice s Plechatým? „Prakticky se znám téměř se všemi, ať už na klubové úrovni či národní. S Plechym jsme odehráli pár zápasů v přípravě, možná i v soutěžních utkáních. Na to se velmi těším a doufám, že nám to spolu bude klapat.“

Více se o nové akvizici můžete dozvědět z následujícího videa:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Hitrádio Contact Radio Blaník Liberec