FC Slovan Liberec | Posila do středu pole: Christ Tiéhi
Menu Další Zavřít Zavřít
07.09.2021

Posila do středu pole: Christ Tiéhi

Redakce
Liberec – Posila na střed hřiště. Pod Ještěd míří 23letý středopolař Christ Tiéhi, klub se domluvil na přestupu s Opavou. Francouzský defenzivní záložník s kořeny z Pobřeží slonoviny naskočil v aktuální sezoně do šesti zápasů druhé ligy, jednou se trefil.

Christ Tiéhi

Christ Tiéhi je synem Joëla Tiéhiho, legendárního fotbalisty, který hrál v devadesátých letech za Le Havre, Lens a Toulouse. Kromě 125 zápasů ve francouzské lize dosáhl s Pobřeží slonoviny na výhru v Africkém poháru (1992), vypjaté finále s Ghanou tehdy rozhodly až penalty.

Christ se narodil v Paříži, ve Francii strávil většinu své mládežnické kariéry a prošel akademií Le Havre. Mezi roky 2019-2020 se snažil prosadit v nižších anglických soutěžích za Woking a Tonbridge, během minulého listopadu zakotvil v Opavě. Za Slezany odehrál 19 zápasů ve FORTUNA:LIZE, sestupu ovšem nezabránil.

V aktuální sezoně naskočil do šesti utkání druhé nejvyšší soutěže, vstřelil zároveň branku Chrudimi. Do Slovanu přichází na přestup, vyztuží střední řady.

Ohlasy

„O tohoto hráče jsme měli zájem už na jaře, ale tehdy z toho sešlo, protože měl nabídku i ze zahraničí. Teď jsme se k jednání vrátili a bylo to velmi rychlé. V neděli jsme poprvé telefonicky kontaktovali zástupce Slezského FC a v pondělí jsme pak vše dořešili na osobní schůzce v Opavě. Christ dnes v Liberci ještě absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu na tři roky," komentoval sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

První rozhovor s novou posilou připravujeme, zveřejněn bude zanedlouho.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Databox
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick