FC Slovan Liberec | Posila do středu zálohy: Mohamed Doumbia
Menu Další Zavřít Zavřít
17.02.2022

Posila do středu zálohy:
Mohamed Doumbia

Tomáš Čarnogurský
Liberec – Tým trenéra Kozla posílí další zahraniční akvizice, třiadvacetiletý střední záložník Mohamed Doumbia z Pobřeží slonoviny, který poslední čtyři roky působil v pražské Dukle.

Mohamed Doumbia se narodil 25. prosince 1998 v Abidjanu. Do nejvyšší české soutěže naskočil už jako devatenáctiletý v dresu Dukly Praha, kam zamířil po ročním působení ve Finsku a ještě před sestupem dejvického celku si stihl připsat 21 startů ve FORTUNA:LIZE. V září 2018 nastoupil v základní sestavě domácích při naší dvoubrankové prohře na Julisce a odehrál 83 minut.

V druhé nejvyšší soutěži dosáhl na bilanci 56 utkání a 7 branek. Svými výkony také upoutal pozornost trenérů reprezentace Pobřeží slonoviny a na podzim 2020 si vysloužil premiérovou nominaci do národního celku.

Hráč dnes podepsal smlouvu s naším klubem do června 2024. Do zápasů bude moct zasáhnout, až budou dořešené všechny záležitosti kolem potřebných víz, což ještě může nějakou dobu trvat.

„Jsem moc šťastný, že jsem podepsal smlouvu se Slovanem a dostal se do takového týmu. Budu se snažit bojovat za nový klub a podávat co nejlepší výkony, aby byl tým úspěšný,“ předsevzal si fotbalista, který bude na dresu nosit číslo 15 a který si to pod Ještědem hned oblíbil: „Líbí se mi zdejší pěkný stadion i klidné město.“

A co říká na návrat do FORTUNA:LIGY? „Jsem rád, že se vracím zpět do nejvyšší soutěže a budu moct hrát náročnější zápasy proti kvalitnějším týmům, abych se mohl zlepšovat,“ uvědomuje si africký středopolař, jenž se bude snažit splatit důvěru Luboše Kozla: „Trenér říkal, že mi věří a že doufá, že budu odvádět maximum pro tým a že po delší pauze budu natěšený na fotbal.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur SMC
Mediální partneři
Hitrádio Contact Radio Blaník Liberec