FC Slovan Liberec | Poslední kolo základní části, ženský tým v sobotu přivítá Plzeň
Menu Další Zavřít Zavřít
24.03.2023

Poslední kolo základní části, ženský tým v sobotu přivítá Plzeň

Šimon Knopp
Liberec - Svěřenkyně trenéra Myslivce čeká poslední kolo základní části nejvyšší soutěže žen, před šestikolovou nadstavbou. V sobotu se představí od 11 hodin na umělé trávě v areálu Sokola Doubí proti Plzni. Liberecké fotbalistky se budou ve 14. kole snažit vyhrát a vylepšit si svoji pozici před začátkem skupiny o titul.

FC Viktoria Plzeň

Plzeňským fotbalistkám patří v této sezoně pátá příčka. Dohromady získaly 14 bodů a s devítibodovou ztrátou na Slovan je již teď jasné, že budou hrát pouze ve skupině o udržení. V případě, že nedokážou proti Slovanu bodovat, zakončí sezonu shodným bodovým ziskem z domácích i venkovních duelů (dvakrát sedm).

Co naopak může Viktorii těšit, je její účast v Poháru žen FAČR. Fotbalistkám z Plzně se totiž podařilo postoupit přes čtvrtfinálový zápas s Brnem (4:2) do semifinále, kde se představí prvního dubna proti Slavii Praha.

V minulém ligovém utkání se Plzeň představila ve venkovním prostředí proti Dukle. V dramatickém utkání nakonec brala tři body, přestože ještě v základní hrací době prohrávala 1:2. Rozhodla až dvěma góly v nastavení Miroslava Mrázová, která je nejlepší střelkyní týmu. Závěrečný výsledek byl tedy 3:2 pro Plzeň.

FC Slovan Liberec

I liberecké fotbalistky minulé kolo zvládly a porazily brněnské hráčky na jejich půdě jasně 5:1. Potěšující byla především branka Kateřiny Bužkové, která se vrátila po zranění a potvrdila, že pro tým může být velmi platnou hráčkou.

Při posledním vzájemném měření sil Liberce a Plzně vyšly ze souboje lépe naše fotbalistky. Vyrovnané a bojovné utkání, ve kterém bylo uděleno pět žlutých karet, rozhodla ve druhém poločasu jedinou brankou zápasu Šárka Pouvová.

Slovanu patří v tabulce čtvrté místo s jednobodovou ztrátou na třetí Slovácko a bude čekat zda-li fotbalistky z Moravy zaváhají v duelu s Duklou. Pokud by se tak stalo, mohly by liberecké fotbalistky zakončit základní část ligy na třetí příčce.

Pokud nechcete přijít o poslední představení žen v základní části ligy, přijďte je podpořit na hřiště Sokola Doubí v sobotu od 11 hodin!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona SMC
Mediální partneři
Hattrick Náš region