FC Slovan Liberec | Poslední zápas roku 2021! Slovan hostí v neděli České Budějovice
Menu Další Zavřít Zavřít
18.12.2021

Poslední zápas roku 2021! Slovan hostí v neděli České Budějovice

Redakce
Liberec – Derniéra. Slovan se chystá na poslední zápas roku 2021, v předvánočním utkání vyzve České Budějovice. Jihočeši naposledy přehráli Olomouc, první vzájemné utkání sezony s naším mužstvem navíc zvládli za tři body. Kvůli pandemické situaci může na tribuny opět jen tisíc diváků, výkop je naplánován na nedělních 15 hodin.

Organizační informace o zápase s Českými Budějovicemi

SK Dynamo České Budějovice – Těsně za šestkou

Jihočeši v aktuálním ročníku potvrzují roli černého koně, kterou jim predikovala média. Po osmnácti kolech jim patří sedmá pozice, na nejlepší šestku přitom ztrácejí pouhý bod. Střed tabulky je vyrovnaný, což potvrzuje skutečnost, že desátá Sigma ztrácí na Dynamo pouze tři body.

České Budějovice každopádně prožívají turbulentní období. Naposledy přehrály právě Olomouc (2:1), předtím prohrály vysoko s ostravským Baníkem (1:4). O kolo dřív zase porazily silné Slovácko 3:2, ovšem nestačily na pražskou Bohemku (1:3). Kolísavé výsledky mírní cenná remíza se Slavií z 12. kola, celek Davida Horejše ovšem vedl v utkání už o dvě branky a sahal po výhře.

Do Dnů vděčnosti zdravotníkům se můžete při nedělním duelu #LIBCEB zapojit i vy, a to symbolickým připevněním náplasti...

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Pátek 17. prosince 2021

Jednoznačně nejlepším střelcem Jihočechů je nigerský útočník Fortune Bassey, který se prosadil už devětkrát a ztrácí pouze branku na dosud nejlepšího střelce ligy Jeana-Davida Beauguela. Třikrát se prosadil Ondřej Mihálik, dvě branky mají Jakub Hora, Mick van Buren a Matěj Mršič. Z hlediska asistencí vede už zmiňovaný Mihálik, jenž vymyslel svým pasem čtyři branky. V brance nadcházejícího soupeře dostává přednost Vojtěch Vorel. Dvakrát udržel čisté konto a úspěšnost zákroků vytáhl na 70,4 %.

Slovan naposledy na domácí půdě podlehl Budějovicím 3. listopadu roku 1996, a to poměrem 0:2. Z nadcházejících šestnácti duelů třikrát remizoval, zbytek utkání dopadl vítězstvím našeho mužstva. Poslední střetnutí skončilo výhrou Dynama 1:0, oba celky se utkaly na Střeleckém ostrově v pátém kole aktuálního ročníku.

FC Slovan Liberec – Nepovedené utkání s Plzní

Naše mužstvo naposledy prohrálo na půdě Plzně, poprvé po sedmi utkáních navíc nevstřelilo branku. Porážka 0:2 znamenala propad vyrovnanou tabulkou a zároveň potvrzení neúspěšné bilance s celky z prvních třech míst tabulky. Slovan nedokázal obrat o body ve dvou utkáních ani Spartu a ani Viktorii, jednou prohrál také se Slavií.

Předvánoční 19. kolo uzavře program ligového podzimu FORTUNA:LIGY, fotbal se na ligové pažity vrátí až zkraje února. Devátý Slovan nejpravděpodobněji zakončí první fázi sezony v prostřední skupině, na jedenáctou příčku má aktuálně pětibodový náskok, v případě našeho vítězství a zaváhání Boleslavi a Hradce je však možný i posun do první šestky. Z posledních sedmi zápasů každopádně naše mužstvo pětkrát zvítězilo.

Na tabulce nejúspěšnějších střelců se nic nezměnilo. Nejvíc gólů vstřelil Ľubomír Tupta, který se prosadil už čtyřikrát, tři trefy zapsal Júsuf Hilál. Ten zároveň stejně jako Frýdek, Mikula a Faško přihrál na dvě branky. Všechna utkání odchytal Milan Knobloch, který udržel třikrát nulu a úspěšnost zákroků udržel na hranici přesahující 71 %.

Kvůli pandemické situaci a vládním opatřením může na tribuny stadionu U Nisy opět jen tisíc diváků. Pokud nepoženete tým za výhrou přímo u hřiště, držte klukům alespoň na dálku palce! Výkop je naplánován na nedělních 15 hodin.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera Penzion Eva
Mediální partneři
Hattrick Beat radio