FC Slovan Liberec | Poslední zápas sezony v duchu boje o Ligu mistryň, ženy přivítají U Nisy Slavii
Menu Další Zavřít Zavřít
17.05.2023

Poslední zápas sezony v duchu boje o Ligu mistryň, ženy přivítají U Nisy Slavii

Šimon Knopp
Liberec - V posledním kole nadstavby nejvyšší ženské soutěže přivítají liberecké fotbalistky na hlavním stadionu U Nisy pražskou Slavii. Bude se jednat o velmi důležitý duel, který rozhodne o výsledném pořadí a možnosti kvalifikace do Ligy mistryň. Slovaňačky budou muset doufat v zaváhání třetího Slovácka a zároveň musí porazit v tabulce první Slavii. Přijďte je v posledním zápase sezony podpořit! Hrát se bude v sobotu od 13 hodin.

SK Slavia Praha

Fotbalistky Slavie načínaly mistrovskou část nadstavby z druhého místa v tabulce. Ovšem díky skvělým výkonům se vyšvihly na první pozici a mohly v předstihu oslavit zisk ligového titulu. Navíc za celou sezonu nastřílely dohromady 89 branek a pouze 11 jich inkasovaly. Pyšnit se mohou tedy nejlepší ofenzivou i defenzivou v lize.

Jejich cesta v ligové nadstavbě je opravdu suverénní. Pražanky totiž nezaváhaly ani v jednom z pěti hraných zápasů. Na úvod si poradily se Slováckem 3:0, následovalo těsné vítězství proti Spartě 1:0, výhra nad Slovanem 5:1 a vítězství na Slovácku 2:0. V posledním zápase se představily na domácím hřišti proti rivalkám ze Sparty a díky proměněné penaltě Bartovičové a následné trefě Khýrové zvítězily 2:0.

Ženský tým Slavie bude moci v této sezoně získat kromě ligového titulu ještě jednu cennou trofej. Kádr trenéra Karla Pitáka totiž nastoupí k finálovému zápasu českého poháru, který se bude hrát 26. května. Soupeřem bude pražská Sparta.

Vzájemné zápasy

Zápas mezi Slavii a Slovanem bude pro oba celky čtvrtým vzájemným v této sezoně. Dvakrát se z výhry radovala Slavia a jednou Slovan, který využil výhodu domácího prostředí. Celkové skóre zápasů vyznívá lépe pro Slavii 9:4. Přesto jsou liberecké hráčky jediné v lize, které skórovaly proti Pražankám v každém utkání. Při posledním, již zmiňovaném, vzájemném střetnutí se radovaly z výhry 5:1 hráčky pražského celku. Jediný gól Liberce vstřelila Tereza Černá.

FC Slovan Liberec

Slovan se v minulém ligovém kole představil na půdě Slovácka. Ve velmi důležitém utkání mu ale nepřálo štěstí a inkasoval již ve druhé minutě. Přestože hráčky Liberce dělaly vše proto, aby dokázaly alespoň srovnat, nakonec se musely po nevyužitých šancích a neproměněné penaltě smířit s porážkou 0:1.

Přesto fotbalistky Slovanu stále doufají v možnost kvalifikace do Ligy mistryň. Ovšem je pravdou, že po posledním prohraném zápase s přímým konkurentem o třetí příčku, Slováckem, mají k vytouženému umístěni dále, než by chtěly. Na třetí Slovácko totiž ztrácejí dva body a budou muset doufat v zaváhání soupeře (porážka). Zároveň musí porazit velmi silnou Slavii. Nicméně jednou se jim to už v této sezoně podařilo...

Přijďte naše fotbalistky proti Slavii podpořit přímo na hlavní stadion U Nisy. Hrát se bude v sobotu od 13 hodin! Vstupné bude dobrovolné. Otevřena bude Hlavní a Východní tribuna, občerstvení bude zajištěno ve sportbaru Žito před stadionem.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net Kitl
Mediální partneři
Rengl Radio Blaník Liberec