FC Slovan Liberec | Posune se Béčko v tabulce? V neděli doma vyzve Mladou Boleslav
Menu Další Zavřít Zavřít
27.08.2021

Posune se Béčko v tabulce? V neděli doma vyzve Mladou Boleslav

Ondřej Marko
Liberec – Našemu rezervnímu týmu posledně nevyšlo první Podještědské derby sezony, teď bude mít šanci na nápravu. Proti B-Týmu totiž nastoupí rezerva Mladé Boleslavi. Duel má výkop naplánovaný na neděli od 10:30, a to na domácím Městském stadionu.

Klidný střed tabulky

Mladoboleslavští fotbalisté se po úvodních čtyřech kolech nacházejí ve střední části tabulky. Ze čtyř duelů dvakrát remizovali (2:2 s Chlumcem nad Cidlinou a 3:3 s Ústí nad Orlicí). Svou jedinou výhru si připsali hned v prvním kole s rezervou Hradce Králové (1:0). Naposledy se utkali s aktuálním lídrem tabulky, s Velvary. Se středočeským klubem prohráli nejtěsnějším výsledkem 0:1.

Naše poslední vzájemné utkání bylo velkou přestřelkou. Naposledy se obě mužstva setkala v minulém září, také v Liberci. Náš tým měl vývoj zápasu ve svých rukách, vedl totiž 3:1. Soupeře mohl i dorazit, nicméně jasnou tutovku neproměnil, ba naopak se vývoj duelu překlonil na stranu soupeře. Ve finále totiž otočil na 3:4.

První Podještědské derby sezony

Ze 16 účastníků třetí nejvyšší soutěže se náš tým nachází momentálně na 13. příčce. Ze čtyř utkání má totiž pouze jednu výhru, jinak samé prohry. Jedinou výhru si připsal s aktuálně posledními Bohemians. Mužstvo také trápí nízká produktivita, pouze tři branky na čtyři duely. Nižší bilanci mají už jenom Bohemians, kterým jsme vstřelili všechny naše góly.

Naším posledním zápasem bylo již zmiňované derby s Jabloncem. Náš rival těžil z lepší úvodní půle, ve které vstřelil rozhodující gól Rozkovec. Slovan pak nedokázal využít mimořádnou šanci Marka Bíny. „Ve čtvrtém kole jsme narazili asi na nejkvalitnější tým, proti kterému jsme dosud v sezoně hráli. Soupeř byl organizovaný, dobře nás napadal a nepouštěl nás do mnoha šancí,“ okomentoval zápas trenér Petr Myslivec.

Šanci na zisk dalších bodů, či zlepšení produktivity bude mít náš B-tým již tuto neděli dopoledne. Na Městském stadionu se bude hrát od půl jedenácté.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto FITING SERVIS
Mediální partneři
Hattrick Náš region