FC Slovan Liberec | Předposlední bitva! Slovan čeká zápas se zlínským Fastavem
Menu Další Zavřít Zavřít
21.05.2021

Předposlední bitva! Slovan čeká zápas se zlínským Fastavem

Redakce
Liberec – Sezona se blíží ke svému konci, Slovan předposlední kolo sehraje ve Zlíně. Vypjatý boj o Evropu přitom stále trvá, naše mužstvo ztrácí na pátou příčku pouhý bod. A ta je vzhledem k vítězství Slavie ve finále MOL Cupu pohárová. Utkání začíná v neděli od 17 hodin.

FC Fastav Zlín – Výměna trenéra

Fastav zakončí sezonu v klidném středu tabulky. Aktuálně mu patří 14. příčka s 31 vybojovanými body, Moravané mají nedostižitelný sedmibodový náskok na sestupující pozice, posunout se naopak mohou v případě bodových zisků na vyšší příčky.

Zlínské vedení odvolalo tři kola před koncem soutěže trenéra Bohumila Páníka, tým převzali dosavadní hlavní trenér B-týmu Jan Jelínek s asistentem Davidem Hubáčkem. Premiéru pod novým realizačním štábem Ševci nezvládli, když prohráli v přestřelce s Baníkem 2:4. Za hosty skórovali v rozmezí dvou minut Pedro Martínez García a Marek Hlinka.

Dvorním klubovým střelcem fotbalistů z města proslulého podnikem Tomáši Bati je jeho jmenovec Poznar, který nasázel už devět branek. Pět tref zapsal Youba Dramé a po třech mají exliberecký záložník Roman Potočný s Jakubem Janetzkým. Z hlediska asistencí nasbírali nejvíc zápisů Lamin Jawo (6) a Antonín Fantiš (4). Mezi tyčemi dostává pravidelně přednost Stanislav Dostál, který vychytal devět čistých kont a drží úspěšnost zákroků nad 70 %. Kolega Matěj Rakovan se dostal mezi tři tyče pouze dvakrát.

Slovanu se v poslední době ve Zlíně zrovna nedaří. Z posledních pěti utkání na Letné vyhrál jediné a to v sezoně 2018/19, kdy o těsné výhře 1:0 rozhodl trochu paradoxně právě Roman Potočný. Dohromady Slovan venku s Fastavem třikrát zvítězil, pětkrát remizoval a sedmkrát padl. Z hlediska celkové bilance je ovšem naše mužstvo úspěšnější, třináctkrát zvládlo duel za tři body, devětkrát zůstalo střetnutí bez vítěze a stejný počet utkání také prohrálo.

FC Slovan Liberec – Motivace trvá

Slovan v posledních dvou utkáních vybojoval jen bod, i když naposledy sahal po vítězství. Nad Zbrojovkou naše mužstvo vedlo po brance střídajícího Jhona Mosquery, soupeř ale během druhé minuty nastavení stav srovnal trefou Antonína Růska. Pohárová situace i nadále zůstává zamotaná.

Dvě kola před koncem soutěže drží pátou příčku, která zaručuje Evropské poháry po vítězství Slavie v MOL Cupu, Plzeň. Sešívaní přehráli v pohárovém finále právě Viktorii a to 1:0.

Slovan ztrácí na zisk páté příčky pouhý bod, s Viktorií má zároveň lepší skóre ze vzájemných zápasů. Do nadcházejícího utkání bude moct naskočit Ondřej Karafiát, který si odpykal trest za osm žlutých karet. V prvním vzájemném souboji sezony vyhrál U Nisy Liberec 1:0 brankou Imada Rondiče, Milan Knobloch tehdy chytil penaltu Poznara poté, co musel Filip Nguyen odstoupit v utkání z důvodu zranění.

„Soupeři se na jaře nedaří, proběhla změna trenéra. Honzu Jelínka znám, byl to ještě můj svěřenec. Výborný kluk. Zlín dokázal vyrovnat na Baníku, pak prohrál, ale je to slušně složené mužstvo. Možná je trochu otázka, proč se mu tradičně na jaře daří méně," komentoval Pavel Hoftych. „Naše naděje pořád žije a věříme, že jsme schopni ze Zlína body přivézt a o poháry bojovat do posledního kola. Vracím se tam, kde jsem dlouho žil a určitě se tam s pár lidmi pozdravím."

Utkání 33. kola FORTUNA:LIGY začne s úderem 17. hodiny. O posledních dvou víkendech se hrají duely celého programu ve stejný den i čas. Viktorii čeká v Doosan Areně ostravský Baník. Držte našim klukům palce!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota CEWE
Mediální partneři
Hitrádio Contact Beat radio