FC Slovan Liberec | Předposlední duel sezony! Ženy v neděli vyzvou U Nisy Plzeň
Menu Další Zavřít Zavřít
06.05.2022

Předposlední duel sezony! Ženy v neděli vyzvou U Nisy Plzeň

Ondřej Marko
Liberec - Sezona v 1. lize žen se už také blíží do svého finále, zbývají poslední dvě kola. V tom nejbližším vyzve náš ženský tým Viktorii Plzeň. Poslední vzájemné utkání jsme vyhráli 3:1, navážeme na něj? Přijďte náš ženský tým podpořit již tuto neděli od 11:00 na hlavním stadionu U Nisy nebo zápas sledujte v živém přenosu.

FC Viktoria Plzeň

Plzeň předvádí poslední dobou poněkud rozkolísané výkony. Od prvního utkání ve skupině o udržení dvakrát vyhrála a dvakrát prohrála. Nejdříve porazila vysoko Duklu Praha 5:0, následně prohrála s námi 1:3, dále vyhrála nad Pardubicemi 1:0. V posledním utkání dosáhla Dukla odvety, když Plzeň porazila 3:2.

Aktuálně se tak nachází na celkovém šestém místě s 20 body. Z celkových 18 duelů jich šest vyhrála, dva remizovala a deset prohrála. Má také lehce záporné skóre, a to 30:37.

FC Slovan Liberec

Náš ženský tým má naopak formu výtečnou, zvítězil v posledních čtyřech duelech. Nejprve si poradil s Pardubicemi (4:0), poté s Plzní (3:1) a Duklou Praha (2:0).

V posledním utkání si náš tým suverénně poradil s Pardubicemi i na jejich půdě 6:0. Hattrickem se blýskla Dinh Thanhová, další dvě branky přidala Černá, autorkou poslední branky byla Kantarská.

Co k poslednímu utkání dodal trenér žen, Jiří Šisler? „Do utkání s Pardubicemi jsme šli s odhodláním natáhnout vítěznou sérii a opět být aktivní, hrát rychlý kombinační fotbal a soupeře donutit k chybám. Po většinu prvního poločasu jsme nebyli ve výstavbě dostatečně trpělivý a nemohli jsme se pořádně dostat do zformované obrany domácích, ale jakmile jsme vstřelili první a vzápětí brzy i druhý gól, tak jsme se uklidnili. O poločase jsme apelovali na ještě větší klid v mezihře, ale zároveň v rychlejší práci s míčem a rychlejší přenášení těžiště hry. Ve druhém poločase jsme naprosto dominovali, předváděli krásné kolmé akce a zaslouženě vstřelili další branky. Pardubice měli asi jedinou příležitost těsně před koncem utkání, ale Iva Pižlová si s ní poradila a připsala si tak další čisté konto. Jsme moc rádi, že jsme i čtvrté utkání zvládli vítězně a zároveň i konečně vstřelili větší počet branek, což dodá holkám sebevědomí do zbývajících dvou utkání této sezóny.“

Slovan tak drží celkovou pátou příčku, tedy první ve skupině o udržení. Vybojovali jsme celkem 26 bodů, přičemž máme skóre 29:33.

Přijďte naše ženy podpořit již tuto neděli od 11:00 na hlavní stadion U Nisy! Otevřen bude hlavní vchod (od Dopravního hřiště) a Hlavní tribuna. Vstup je zdarma. Pokud se na stadion U Nisy nedostanete, můžete zápas sldovat v přímém přenosu na klubovém YouTube kanálu:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Mattoni Liberecký kraj
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec