FC Slovan Liberec | Přímé kopy trénuju každý den. Trenérovi patří dík za příležitost, říká Tupta
Menu Další Zavřít Zavřít
27.09.2021

Přímé kopy trénuju každý den. Trenérovi patří dík za příležitost, říká Tupta

Redakce
Jablonec/Liberec – Druhý vítězný gól za sebou. Ľubomír Tupta rozsekl atraktivní bitvu s Mladou Boleslaví a přesnou ranou z trestného kopu přisoudil tři body Slovanu také v derby s Jabloncem. Jak vidí start angažmá na severu Čech a co říká na FORTUNA:LIGU? „Je vážně dobrá, kvalitní. Věřím že se můžu posunout dál.“

Co říct k tvé brance ze standardní situace. Inspiroval ses Cristianem Ronaldem?
Ano, Ronaldo je odmalička mým vzorem. Podobné zakončení zkouším každý den na tréninku, věřil jsem, že to tam padne. A stalo se, jsem rád a hlavně mám radost z toho, že šlo o vítězný gól, který pomohl ke třem bodům z derby.

Studuješ jeho zakončení i na videích? Je to hodně specifický styl...
Ještě když jsem byl o trochu mladší, na videa jsem koukal. Teď už to kopu podle sebe, jak jsem říkal, snažím se tyto kopy trénovat každý den. V poslední době jsem se trefoval.

I proto jsi byl určen na zahrávání trestných kopů?
Přesně tak, v sobotu na tréninku jsem je kopal a padalo mi to tam. Trenér mě na ně poslal a jsem mu vděčný za příležitost.

Dva vítězné góly za sebou. Cítíš, že se pomalu rozjíždíš?
Je to tak, začátek angažmá nebyl zrovna takový, jaký jsem si představoval, což bylo způsobené i tím, že jsem dlouho nehrál. Zápasy jsou přece jen trochu něco jiného než tréninky. Cítím, že se do toho dostávám a jsem rád, že jsme to zvládli.

Na hřišti máš i hodně defenzivních úkolů. Je to těžké pro ofenzivního hráče zvládat?
Není to zrovna jednoduché. Každopádně trenér mi řekl, co musím dělat, tak to musím dělat. Chtěli jsme Jablonec porazit, dělali jsme pro výhru všechno. Takže není to lehké, ale když mám něco dělat, budu to dělat.

Co zatím říkáš na kvalitu FORTUNA:LIGY?
Jsem tu zatím dost krátce… Ale v lize působí dost Slováků, takže jsem se trochu informoval. Kluci mi už předtím říkali, že nejde o jednoduchou soutěž a že je hodně soubojová. Připravil jsem se na to a zatím to beru jen pozitivně. Liga je vážně dobrá a kvalitní, věřím, že se můžu posunout dál.

Předpokládám, že sis dal do sezony osobní cíle.
(úsměv) Jasně, že mám nějaké cíle, ale nechám si je pro sebe. Klíčové je pomáhat mužstvu a doufám, že mi to tam dál bude padat. Hlavně musíme vyhrávat.

Co Liberec? Líbí se ti ve městě i klubu, chtěl bys tu třeba zůstat i delší dobu?
Na Liberec nemůžu říct špatné slovo. Kluci i všechno ostatní v klubu funguje. Na závěry je ale ještě moc brzy, do smlouvy se zanesla i opce, každopádně na ni vůbec nemyslím. Nezabývám se tím, co bude po sezoně, budu to řešit, až na to přijde čas.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ermeg Mattoni
Mediální partneři
Beat radio Náš region