FC Slovan Liberec | Přípravky si užily SLOVAN CUP, nechyběly ani zahraniční týmy
Menu Další Zavřít Zavřít
10.09.2019

Přípravky si užily SLOVAN CUP, nechyběly ani zahraniční týmy

Šimon Knopp
Liberec - V sobotu 7. září proběhl již třetí ročník turnaje SLOVAN CUP, který byl určen pro kategorii U9. Celá akce probíhala v mládežnickém areálu Letka. Ve velké konkurenci se mladí liberečtí fotbalisté neztratili a vybojovali skvělé 4. místo. Z vítězství v turnaji se radovali hráči Zaglebie Lubin.

Turnaje se zúčastnilo celkově deset týmů: Slavia Praha, Sparta Praha, Sigma Olomouc, Slovan Liberec, Slovan Bratislava, Zaglebie Lubin, Bohemians Praha, Dukla Praha, FK Teplice a FK Mladá Boleslav. Herní systém byl velmi jednoduchý, každý hrál s každým 1x15 minut. Týmy mohly mít na soupisce až dvanáct hráčů, ovšem hrálo se 4+1 a střídalo se hokejově, jak bývá zvykem u přípravek. Na zápas dohlíželi delegovaní rozhodčí, kteří se starali o regulérnost hry. Nechyběli ani fanoušci - rodiče, kteří své mladé ratolesti podporovali. Na všech zúčastněných byla vidět velká radost a chuť hrát fotbal.

Vítězem celého turnaje se stal tým Zaglebie Lubin, který porazil všechny celky až na Sigmu Olomouc, se kterou remizoval. Polský tým kraloval především v počtu vstřelených gólů, celkem jich dal totiž 63 (o 20 více než střelecky druhá Slavia). Zbytek pořadí byl následovný: druhá Sigma, třetí Slavia, čtvrté místo Slovan Liberec, pátá Sparta, na šesté příčce Mladá Boleslav následovaná Duklou, osmá Bohemians, předposlední Teplice a nakonec Slovan Bratislava.

Liberečtí fotbalisté vyhráli celkem 5 zápasů, jednou remizovali a 3x prohráli. Nejvyšší výhru 8:3 zaznamenali proti Teplicím, naopak nestačili na Slavii, Zaglebii Lubin a o gól prohráli i se Sigmou. Jediný remízový zápas sehráli 1:1 s Mladou Boleslaví. Celkově získali tedy 16 bodů a se skóre 34:27 obsadili konečné čtvrté místo. Libereckým bohužel těsně unikl pohár, který se předával třem nejlepším mužstvům, ale každý oddíl za účast obdržel sportovní materiál od sponzorů. Dále byla udělována individuální ocenění, nejlepším střelcem se stal s úžasnými 30 góly Jakub Kavasiňski, nejlepším gólmanem Daniel Procházka a cenu pro nejlepšího hráče obdržel Kacper Bajuk.

K turnaji se vyjádřil i organizátor SLOVAN CUPU Jiří Liška: „Chtěl bych poděkovat všem partnerům, kteří nám poskytli finanční prostředky na organizaci, velmi si toho vážím a zároveň vím, že je to pro nás velice zavazující. Přál bych si, aby nám všichni stávající partneři zůstali věrní na další ročníky Slovan Cupu a tím z této akce vznikl tradiční liberecký turnaj, na který budou všichni partneři hrdí. Dále bych chtěl zmínit všechny pomocníky, podavače míčů, rozhodčí, zaměstnance Slovanu Liberec od technického úseku přes marketingové oddělení až po ředitele klubu, kteří nám pomohli, velice si toho vážíme. Zároveň bych chtěl připomenout osobu pana Mečíře, který mi pomohl obstarat potřebné finanční prostředky na organizaci turnaje.“

Všechny fotky z turnaje naleznete v tomto odkazu a videoreportáž RTM+ včetně rozhovorů s hráči i pořadateli zde.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny AAA Auto
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rádio Impuls