FC Slovan Liberec | Příspěvek slovaňácké rodiny Krajské nemocnici Liberec
Menu Další Zavřít Zavřít
25.03.2020

Příspěvek slovaňácké rodiny Krajské nemocnici Liberec

Klub
LIBEREC - "Dnes, kdy nám skvěle rozjetou jarní sezónu zastavil neviditelný zákeřný protivník, nemůžeme zůstat stranou," vysvětluje motivaci k rychlé sbírce na nákup potřebného vybavení pro naši nemocnici prezident klubu Ing. Zbyněk Štiller. "Teď se hraje o mnohem důležitější věci než o body do tabulky,“ doplňuje Matěj Hybš za naše hráče, kteří významně přispěli k celkové částce 700 000 Kč.

„FC Slovan Liberec nechce stát stranou dění, kterým v současné době žije nejen naše republika. Jsme dlouhá léta týmem bojovníků, kteří na sportovním poli dosáhli nezapomenutelných sportovních úspěchů. Dnes, kdy nám skvěle rozjetou jarní sezónu zastavil neviditelný zákeřný protivník, nemůžeme zůstat stranou. Potřebujeme dát možnost našim spojencům – lékařům, aby nám pomohli v boji o lidské životy, ať se pak my můžeme vrátit tam, kam patříme, tedy na fotbalové stadiony. K tomu potřebují mimo jiné i špičkové přístroje. Rozhodli jsme se proto oslovit všechny lidi v klubu, aby svým dílem pomohli postavit protivníkovi potřebnou hráz,“ řekl k rychle zorganizované akci prezident klubu Ing. Zbyněk Štiller.

Prozradil také, kolik peněz se vybralo a na jaký účel budou využity: „Velké poděkování za štědré příspěvky patří našim fotbalistům, členům realizačního týmu a vedení klubu, ale i zaměstnancům, včetně pracovníků akademie mládeže. Díky nim všem se nám podařilo vybrat úctyhodnou částku 700 000 Kč, která bude prostřednictvím Nadace Preciosa věnována Krajské nemocnici Liberec na nákup plicní ventilační jednotky.“

„Jsme rádi, že můžeme v této těžké situaci přispět na přístroj, který snad pomůže zachránit nejeden lidský život. Teď se hraje o mnohem důležitější věci než o body do tabulky,“ uvědomuje si vážnost současné situace zkušený obránce Matěj Hybš.

Věříme, že se i mezi našimi fanoušky najdou takoví, kteří na tento účel také rádi přispějí. I těm bychom chtěli dát tu možnost. Proto připravujeme další akce, o nichž budeme v nejbližších dnech informovat.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont Avled
Mediální partneři
Beat radio Hattrick