FC Slovan Liberec | Program pokračuje! Slovan čeká výzva v Českých Budějovicích
Menu Další Zavřít Zavřít
26.05.2020

Program pokračuje! Slovan čeká výzva v Českých Budějovicích

Redakce
Liberec - Snadné body z hřiště nováčka? Ani náhodou. Dynamo před pauzou způsobenou koronavirem ukázalo, že bojuje o splnění mnohem vyššího cíle, než je jen udržení ligové příslušnosti. V tabulce má stejně bodů jako naše mužstvo a dokonce i stejnou bilanci 11-3-10. Souboj dvou celků ucházejících se o účast v předkolech evropských pohárů začne ve středu od 18 hodin.

SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE - TARIF: BODY NAVÍC

Dynamo bojovalo, Dynamo překvapilo. Na podzim zaznamenalo šňůru osmi zápasů bez porážky, hned sedm z nich navíc vyhrálo. Na domácím hřišti doposud prohrálo čtyřikrát: s Opavou 0:1, Slavií 0:3, Plzní 0:3 a Baníkem 0:2, ze zbylých devíti utkání šestkrát slavilo tři body. Forma Českobudějovických, která se zastavila až na jaře, kdy černobílí v posledních dvou duelech prohráli se silnými, už zmiňovanými soupeři Slavií a Baníkem, jim vynesla umístění nad očekávání.

Dynamo zakončilo období před koronavirem na osmém místě tabulky s pouhou čtyřbodovou ztrátou na třetí Jablonec. Parta kouče Davida Horejše má navíc pohodlný dvanáctibodový polštář před pozicemi souvisejícími s bojem o záchranu. Souboj se Slovanem pro ní ale bude z několika úhlů důležitý.

Bude chtít vstoupit do poslední fáze sezony co nejlépe a zároveň se bude chtít udržet v bojích o nejvyšší příčky. Dynamo by rádo navázalo na sebevědomí získané dlouhou podzimní sérií bez porážky, zároveň první vzájemné utkání v Liberci prohrálo po přestřelce 2:4.

Jihočeši spoléhají na agilního Patrika Brandnera, který ve 20 zápasech pětkrát skóroval a přidal stejný počet asistencí. Dva góly a pět nahrávek má další záložník Matej Mršič. V kádru nováčka působí hned několik hráčů s libereckou minulostí, jen namátkově: Filip Havelka, Jiří Kulhánek a útočník Michael Rabušic.

FC SLOVAN LIBEREC - Zápasová praxe v Teplicích

Slovan disponuje po mači v Teplicích zápasovou zkušeností. I když byla neúspěšná, jelikož naše mužstvo i přes statistickou převahu soupeři podlehlo 0:2, počítá se. Všechny ostatní týmy vstupují do ligového kolotoče až nyní a právě herní praxe se stala nedostatkovým zbožím pro trenéry napříč celou soutěží.

Zápas Na Stínadlech však odhalil nešvar ve hře našeho mužstva - neproměňování šancí. Už v přípravě na něj upozorňoval Tomáš Malinský, který v uplynulém týdnu podepsal společně s Milanem Knoblochem novou smlouvu, zároveň však věří, že nepříznivá bilance bude brzo prolomena. Slovan přitom dlouhodobě hned s třemi ostatními celky (Mladou Boleslaví, Jabloncem, Spartou) patří po Slavii a Plzni k nejčastěji skórujícím týmům v lize. Na nejlepší šestku mu v tuto chvíli chybí pouhý bod.

Trenér Pavel Hoftych po souboji s Teplicemi avizoval, že mohou (ale nemusí) být na programu dne změny v sestavě. Na to, jakou jedenáctku nakonec realizační tým pošle na trávník, si budeme muset počkat do středečních 18:00.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Centrum Babylon AAA Auto
Mediální partneři
Liberecká drbna Hattrick