FC Slovan Liberec | První přípravný duel soustředění, Slovan poměří síly s Lincem
Menu Další Zavřít Zavřít
08.07.2021

První přípravný duel soustředění, Slovan poměří síly s Lincem

Redakce
Liberec – Slovan se přesunul na soustředění do Rakouska, kde ho čeká první přípravné utkání. Síly poměří s domácím Lincem, vítězem druhé nejvyšší rakouské soutěže. První duel herního kempu startuje v pátek od 17 hodin, sledovat ho budete moct jako obvykle v aktualizované reportáži a snad i ve streamu na našich stránkách.

FC Blau-Weiß Linz

Klub z města Linec, který v českých končinách proslulo především nejstarší koněspřežnou železnicí na evropském kontinentu (vedla do Českých Budějovic), má za sebou bohatou fotbalovou historii. Založen byl v roce 1997 jako nástupce zaniklého FC Linec, jenž v roce 1974 slavil titul v rakouské nejvyšší soutěži a v 80. letech se mimo jiné utkal v tehdejším Poháru UEFA se Zbrojovkou Brno. Mladší navazovatel tradice v třetím největším rakouském městě se prodral do druhé rakouské ligy v sezoně 2011/12.

Před dvěma lety jsme v přípravě narazili i na druhý linecký klub, jmenuje se LASK a hraje v rakouské Bundeslize. Do té se letos mohli kvalifikovat i Blau-Weiß, čili „Modrobílí“, kteří v minulém ročníku druhou ligu vyhráli, o patro výš se však nakonec nepřesunuli. Postup zhatil nevyhovující stadion. Domovský stánek Donauparkstadion totiž prochází rekonstrukcí a jeho otevření je naplánováno na léto 2023. Tým bude zatím pokračovat na stejné úrovni a hrát na menším Hofmann Personal Stadionu, kde se uskuteční i páteční střetnutí.

FC Slovan Liberec

Slovan má za sebou čtyři přípravné duely s českými soupeři. Třikrát slavil výhru proti Žižkovu (5:0), Ústí nad Labem (3:1) a Spartě „B“ (3:1), naopak nestačil na pražskou Duklu (1:3). Na soustředění odletěli celkem tři brankáři a dvaadvacet hráčů do pole. Nechybí mezi nimi ani řada mladších hráčů, kteří si vysloužili nominaci.

Nejlepším střelcem přípravy je zatím trojice Marek Bína, Adama Diamé a Jakub Nečas, všichni se trefili dvakrát. Už v pondělí by měl v Rakousku následovat souboj s ruským týmem z Grozného. Generálku má naše mužstvo v plánu 16. srpna při cestě zpět do Čech s německým Regensburgem.

První duel rakouské přípravy začne v pátek od 17 hodin. Pokud to technické podmínky na místě umožní, pokusíme se pro vás zprostředkovat vlastní stream. Odkaz na něj najdete včas zde na webu, stejně tak i informaci v případě, že videopřenos nakonec možný nebude.




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC Nisa Liberec
Mediální partneři
Hitrádio Contact Radio Blaník Liberec