FC Slovan Liberec | První rozhovor s asistentem Ivanem Kopeckým
Menu Další Zavřít Zavřít
09.09.2021

První rozhovor s asistentem Ivanem Kopeckým

Tomáš Honzejk
Liberec - Hlavní trenér Luboš Kozel si s sebou přivedl také svého asistenta Ivana Kopeckého, se kterým působil při posledním angažmá v Baníku Ostrava. Jak se mu v Liberci líbí? Jak mají rozdělené role mezi sebou? To a mnoho dalšího se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Máte nějaké konkrétní vzpomínky na zápasy proti Slovanu ať už z hráčské či trenérské kariéry?

Z hráčské si už nic nevybavuji. Přeci jen už je to nějaká doba. Z trenérské kariéry vzpomínky mám. Například pozitivní bilanci proti Liberci, kdy jsem působil jako hlavní trenér Jihlavy a v Opavě. Liberec na mě vždy působil jako kvalitní tým, který se často probojoval do evropských pohárů.

Získával jste mnoho zkušeností na pozici asistenta i hlavního trenéra. Které angažmá Vám dalo nejvíce?

Z každého angažmá si člověk odnáší řadu zkušeností. Jsou angažmá, která vyjdou více, ale pokaždé je velká zkušenost působit v nejvyšší soutěži ať už v roli hlavního trenéra nebo na pozici asistenta.

S Lubošem Kozlem jste působil už v Baníku Ostrava. Když Vás oslovil s nabídkou trénovat Liberec, měl jste hned jasno, že to vezmete?

Už první angažmá mě potěšilo, i když jsme byli odvoláni. Luboš je pro mě inspirující trenér, který umí naučit. Po posledním angažmá jsme byli stále v kontaktu a když mě oslovil s touto nabídkou, měl jsem hned jasno.

Jak se Vám společně spolupracuje a jak máte rozdělené role?

Hlavní trenér má hlavní slovo a my asistenti s Mírou Holeňákem jsme ti, kteří dělají servis a komunikují. V tréninkových jednotkách jsou cvičení, která děláme my asistenti a další, která si přebírá Luboš Kozel.

Na seznámení s týmem jste měli reprezentační přestávku. Jaký program jste hráčům naordinovali?

V prvním týdnu, kdy jsme přišli, nebyl kádr úplně kompletní. Cvičení byla zaměřena na herní stránku a trochu kondiční složku. Někteří hráči měli malá zranění, někteří byli s reprezentací. Ve druhém týdnu již vše směřujeme na ligové utkání s Pardubicemi.

Ve čtvrtek jste na tréninku sehráli modelové utkání mezi sebou. Pomohlo Vám získat poznatky o hráčích?

Byli jsme rádi, že jsme si mohli aspoň takto zahrát. Využili jsme k tomu hráče z B-týmu. Každá takováto herní prověrka či test jsou pro nás dobré. Vyhodnocujeme si výkonnost týmu a jednotlivých hráčů, ale ještě to není tak dlouhá doba, abychom mohli říct, kdo jak na tom je.

Jak se Vám líbí v Liberci? Budete zde bydlet nebo budete dojíždět?

Liberec je samo o sobě krásné město. Nebyl zatím čas si ho projít a prohlédnout. Budu zde bydlet, protože bych musel dojíždět z Chrudimi. Mám rád klid a koncentraci na fotbal a toto mi k tomu pomůže.

Zápas s Pardubicemi se blíží. Jak se na soupeře připravujete?

Všichni víme, že v situaci ve které jsme, uděláme vše pro to, abychom bodovali. Jsme rádi, že se vrátili kluci z reprezentačních srazů. Martin Koscelník by měl dorazit ve čtvrtek. Pardubice jsou silný soupeř. V minulé sezóně překvapily celou fotbalovou veřejnost. Určitě je v silách kluků to, abychom je porazili.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota Pavlů innovation
Mediální partneři
Náš region Hattrick