FC Slovan Liberec | Rabušic: Absolutorium pro trávníkáře! Klobouk dolů za hřiště
Menu Další Zavřít Zavřít
14.02.2021

Rabušic: Absolutorium pro trávníkáře! Klobouk dolů za hřiště

Redakce
Liberec – Vyrovnaný duel skončil bez branek. Naše mužstvo remizovalo s Českými Budějovicemi (0:0), největší šanci Slovanu měl přitom na kopačce Michael Rabušic, ve finálním okamžiku mu ale střelu ze slibné pozice v 68. minutě zblokovali obránci soupeře. Jak zápas zkušený útočník hodnotí?

Co k utkání říct?
Asi nám chyběl větší důraz v šestnáctce. Měli jsme skrumáže, ale nedotlačili jsme míč do brány. Šlo o takové pološance, žádnou vyloženou příležitost si ani nevybavuji. Byli jsme lepší, ale ve vápně nám chyběl drajv a možná také trocha štěstí.

Právě produktuvita asi nejvíc chyběla, že? K vidění byla jediná střela na branku...
Hráli jsme celkem dobrý zápas, ale chyběl gól. Kdybychom se prosadili, utkání by se vyvíjelo jinak. Byli jsme lepší tým. Měli jsme určité pološance, které neskončily ani střelou na bránu. Také tím byl zápas výjimečný.

Právě ty ses ocitl zřejmě v největší šanci Slovanu, během 68. minuty se k tobě odrazil ve vápně míč, ale střela na bránu z toho nebyla. Střetly se ti myšlenky?
To ani ne. Skákalo mi to a kdybych se rozhodl pro střelu z první, ani nevím, kde by míč skončil... Zkoušel jsem vystřelit mezi nohy, ale obránce stihl střelu zblokovat. Byla to taková klasika zápasu, během kterého bylo opravdu hodně zblokovaných střel. Nevím, co by se stalo, kdybych střílel hned, ale rozhodl jsem se takhle.

Kvalita trávníku byla vzhledem k podmínkám výborná, že?
Trávníkáři si zaslouží absolutorium. To, jak hřiště vypadalo celý týden... Už jsme se jim s kluky trochu smáli, že zase padá sníh. Trávníkáři museli každý den odklízet závěje, ještě v sobotu jsem nevěřil, že se bude hrát. Na ploše byl led a do toho panovala strašná zima. Klobouk dolů před nimi a děkujeme jim za perfektní podmínky.

V závěru byl vyloučen hostující Skovajsa. Na využití přesilovky nezbylo ale už příliš času, co?
Hráli jsme v závěru pořád stejně a tlak z nakopávaných míčů nepřišel. V zápase byly situace, kdy jsme měli volit lepší řešení... Nebylo nám přáno a asi i naší nekvalitou jsme se do šancí nedostali.

Během středeční dohrávky 17. kola se Zlínem si budete chtít spravit chuť, že?
Samozřejmě. Každý zápas je jiný, chtěli jsme vyhrát, nepovedlo se. Musíme to doma zlomit, konečně zabrat a udělat si ze stadionu tvrz, aby se vyhrávalo.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO Dineva
Mediální partneři
Hitrádio Contact Beat radio