FC Slovan Liberec | Rabušic: Když jsem viděl „Šuryho“ dresy, vybavily se mi vzpomínky
Menu Další Zavřít Zavřít
15.05.2021

Rabušic: Když jsem viděl „Šuryho“ dresy, vybavily se mi vzpomínky

Redakce
Liberec – Utkání začalo ceremoniálem uvedení Josefa Šurala in memoriam do Dvorany slávy. Pro bývalého parťáka Michaela Rabušice byl úvod emotivní, se zesnulým kolegou strávil řadu let a krásných chvil. „Když jsem viděl Šuryho dresy, vybavily se mi vzpomínky. S videem i emoce," řekl po remizovém zápase s Brnem (1:1).

Jak emotivní pro tebe byl úvodní ceremoniál a jak ho vnímal tým?
Nevím, jak ho vnímal tým. Vnímal jsem ho ale asi ještě víc... Když jsem viděl Šuryho dresy, vybavily se mi vzpomínky. S videem přišly i emoce. Každopádně jakmile přišel zápas, bylo to pryč a soustředil jsem se na výkon.

Nebylo pak těžké se rychle přehodit na hru a zápas? Přece jen v tom byly určité emoce...
Vnímal jsem to před utkáním, ale nemyslím, že by mě to poznamenalo. V zápase jsem byl hlavou úplně normálně.

Gól u tebe visel na vlásku, ale v klíčových okamžicích jsi jednou netrefil míč ideálně a podruhé tě vychytal Martin Berkovec. Co na své šance říkáš?
Že musím dát minimálně dva góly a zápas má skončit 3:0, 4:0. U první šance jsem byl sám, míč skákal a nechtěl jsem přestřelit bránu, trefil jsem přihrávku špatně. Hlavičku jsem trefil nějak zvláštně, zamířil mi balon do ruky, ani už nevím, jak to bylo... Musí z toho být dva góly a zápas musí skončit jinak.

Může být ztráta dvou bodů v koncovce klíčová z hlediska bojů o poháry? Jak ta jedna akce mrzí?
Mrzí to strašně. Hráli jsme, vytvářeli si šance, nedali jsme penaltu a pak konečně dáme gól. A ve třetí minutě nastavení dostaneme... Poháry jsou už teorie, pohnojili jsme si to. Bude to strašně těžké.

Jak velká chyba neudržení vedení v závěru je?
Chce to víc zkušeností, zápas dohrát v klidu. Nevím, jak se situace před brankou vyvíjela, Brno mělo za celý zápas v první půli jen šanci Štepanovskýého, jinak nic. Musíme to dohrát a hrát na soupeřově polovině.

A k tomu Martin Berkovec, který chytil pokutový kop i tvojí šanci...
Šanci jsem spíš pohnojil. Nevím, jestli by vůbec gól platil, protože jsem si trefil míč do ruky. Pak chytl penaltu. Obecně šlo o naší nemohoucnost, je to naše vina.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny A net
Mediální partneři
Liberecká drbna eFotbal