FC Slovan Liberec | Rabušic po Pardubicích: Výhru jsme potřebovali, byl to pro nás důležitý zápas
Menu Další Zavřít Zavřít
09.03.2022

Rabušic po Pardubicích: Výhru jsme potřebovali, byl to pro nás důležitý zápas

Redakce
Liberec – Těžká šichta, důležité tři body. Slovan využil přesilovku proti Pardubicím (4:1), soupeři vstřelil celkem čtyři branky. Dvě z nich dal Michael Rabušic. „Oba góly strašně pomohly mně i týmu. Důležité jsou ale body, střelci jsou jedno," říká zkušený útočník.

Jak se bude utkání hodnotit? První jarní výhra těší, že?
Byl to pro nás strašně důležitý zápas. Víme, že jsme do jara nevstoupili ideálně, ke středečnímu utkání jsme se trochu upínali i proto, aby měl bod z Ostravy větší cenu. Na Pardubice jsme se poctivě připravovali, vstoupili jsme do utkání dobře: gól a pak červená, hned jsme ale po naší hlouposti dostali na 1:1. Každopádně jsme pokračovali ve výkonu, vstřelili jsme dva góly do konce poločasu a pak už jsme utkání kontrolovali.

Co se ti honilo hlavou po vyrovnání Pardubic, které už tou dobou hrály v deseti?
Vlastně jsme v tu chvíli ani pořádně ještě proti deseti nehráli. Byla červená karta, pak jsme hned dostali gól. Byla to vážně naše hloupost, ale musím kluky pochválit. Nepoložilo nás to, pokračovali jsme ve výkonu a i já osobně jsem viděl na klucích, že to zvládneme. Obavy jsem tentokrát neměl.

Nepomýšlel jsi na hattrick?
Buďme rádi za dva góly (směje se). Strašně pomohly mně i týmu, samozřejmě bych si přál třetí, ale trefili se Miky (Jan Mikula), kterému to tam teď padá, a Imad. Důležité jsou tři body, střelci jsou jedno.

Nebylo ti přesto líto, že tě trenér nenechal na place trochu déle, aby šance na hattrick byla větší?
Nebyl jsem nijak naštvaný, svoje jsem si splnil. Bylo to celkem náročné utkání, i když jsme hráli proti deseti, navíc jsme měli silnou lavičku. Čekali na šanci další kluci, vrátil se Júsuf, který už je zdravý. Imad nakonec vše gólem potvrdil, takže to bylo dobré rozhodnutí trenéra.

Jak si užíváte šíři lavičky, na které tentokrát zůstal třeba Júsuf, Imad Rondič, Martin Koscelník...
Může se nám to vyplatit ve vyrovnaných zápasech, lavička může rozhodovat zápasy, od toho tam hráči jsou. Teď se trefil Imad, předchozí zápasy jsem nastupoval z lavičky já. Trenér sestavu točí podle soupeře, jde o to zůstat hladový, nebýt nějak uražený a nechat na hřišti úplně všechno, i když jdu do hry jako střídající hráč.

Co nálada v kabině po ne úplně vydařeném startu jara?
Deku jsme necítili, ale byli jsme zklamaní ze zápasů v Boleslavi a s Jabloncem, které jsme zbytečně ztratili. Dobrý pocit jsme naopak měli z Ostravy, kde jsme až na prvních 30 minut předvedli dobrý výkon. Na něj jsme chtěli navázat, klukům jsme tloukli do hlavy, že aby měl bod proti Baníku cenu, musíme teď vyhrát. I proto, abychom trochu poskočili tabulkou a trhli se. To se povedlo, teď máme Slavii... V Liberci se může stát cokoliv, myslím, že to budou mít hodně těžké. Výhru jsme potřebovali, zaplaťpánbůh, že jsme to zvládli.

Cíl je první šestka?
Určitě, počítám s tím, že se bude rozhodovat až v posledním kole. Můžete prohrát poslední zápas, někdo vyhraje a vystřelí se tam. Základ je se trhnout od spodní skupiny, kde nikdo být nechce. Myslíme ale na šestku.

Hostující Jan Jeřábek mluvil o těžkém terénu, který ještě nezažil. Jaký byl trávník?
Terén je samozřejmě těžký, všichni to viděli. Pro náš fotbal to není ideální, musíte přemýšlet nad každým dotykem, což není dobře. Tak to ale je. Oba týmy to mají stejné, musíme se s tím porvat. Proti Slavii by to možná mohla být výhoda v tom smyslu, že to bude víc boj. Na druhou stranu ale i my chceme hrát fotbal po zemi, pro což ten terén není ideální.

Kapitán Jan Mikula čekal na gól dva roky, teď se trefil ve dvou zápasech po sobě, navíc při 200. zápase v lize. Jste za něj rádi?
Těžko říct, čím to je. Přeju mu to, ať klidně dává gól každý zápas (směje se). Je to poctivý hráč, náš kapitán, dost dlouho nedal gól, takže jsme si z něj dělali srandu, teď dal dva. Je to jedině dobře.

Máš nějaký cíl do zbytku sezony? Třeba zaokrouhlit počet branek na dvouciferné číslo?
Cíl nemám. Myslím, že jsem měl výborný loňský podzim, pak to trochu opadlo. Je to sinusoida, teď zase nějaké branky napadaly. Ambice ale už u mě nejsou takové jako ve dvaceti, kdy jsem se chtěl někam prodat. Koukám spíš na Liberec a snažím se trochu vychovávat a hlídat mladé kluky, to mě baví. Když jsou výsledky a pohoda v kabině, vše jde líp.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Geoprint
Mediální partneři
Náš region rtm plus