FC Slovan Liberec | Radim Breite: Poslední zápasy se nám nepovedly. Na jaře musíme zabojovat o první šestku
Menu Další Zavřít Zavřít
16.12.2018

Radim Breite: Poslední zápasy se nám nepovedly. Na jaře musíme zabojovat o první šestku

Tomáš Honzejk
PRAHA/LIBEREC - Kapitán Slovanu Radim Breite prožíval především první poločas utkání v Ďolíčku velmi emotivně. Za svou nespokojenost s výroky rozhodčího si dokonce vysloužil žlutou kartu. Jako správný kapitán se snažil dovést svůj tým k vítězství v posledním podzimním utkání. To se nakonec bohužel nepovedlo hlavně kvůli špatné produktivitě celého týmu. "Celý podzim nás trápila koncovka. Kdybychom byli produktivnější v koncovce, měli bychom minimálně o sedm bodů více," přemýšlel nahlas, kde má náš tým největší problém.

Zápas proti Bohemians byl hlavně bojovný. Viděl jsi to stejně?

Ano, boj to byl určitě. My jsme věděli, že na Bohemce je to vždy bojovné. Zápas byl hodně o osobních soubojích a důrazu. Vytvořili jsme si dvě tři slibné šance, Bohemka ale taky. Ve finále asi zasloužená remíza.

Ty osobně jsi prožíval zápas velmi emotivně. V prvním poločase jsi za to dostal i žlutou kartu. Co se tam stalo?

Myslím si, že já prožívám každý zápas velmi emotivně. Byl to poslední zápas podzimu. Chtěli jsme urvat všechny tři body za poslední dvě kola, co se nám nepovedla. Bohužel jsme nevyhráli, ale na druhou stranu máme bod z venku a to se taky počítá.

Kdy jsme podle tebe měli nejblíže ke skórování?

Jednoznačně nejblíže byl Filip Oršula na začátku zápasu, kdy hlavičkoval sám z malého vápna. To byla podle mě naše největší šance v utkání.

Jak bys jako kapitán zhodnotil podzim Slovanu Liberec?

Velmi stručně - celý podzim nás trápila koncovka. Kdybychom byli produktivnější v koncovce, měli bychom minimálně o sedm bodů více. Na to se ale vymlouvat nemůžeme. Musíme na tom v zimě zapracovat.

Jak vnímáš prodloužení sezóny až do poloviny prosince?

Je to dlouhé, co si budeme povídat. Zima fotbalu také nenahrává. Těžko se to hodnotí, jedná se o první sezónu v novém systému. Říká se, že se dělá fotbal hlavně pro fanoušky, ale v téhle zimě jich tolik nehodí. Tady fanoušci přišli, protože je to Ďolíček, ale když si vezmeme například zápas v Teplicích, tak tam dorazilo tisíc lidí a to je strašně málo. My na hřišti to tolik nevnímáme, ale pro lidi na tribunách je zima o dost víc nepříjemná. Myslím si, že v podobném počasí prostě moc fanoušků chodit nebude.

Na jaře zbývá odehrát 11 kol ze základní části. Jaký bude cíl?

Jednoznačně se poprat o první šestku zaručující boj o titul. Zkomplikovali jsme si to posledními zápasy hlavně v Teplicích a doma s Opavou. Jaro je vždy nevyzpytatelné. Může se stát cokoliv. Musíme se pokusit dotáhnout šestici týmů před námi.

Po zápase jste se v kabině loučili s Rolandem Aaronsem. Jaký byl nejen jako hráč?

Rizzi (přezdívka Rolanda) je super kluk. Je hodný a pracovitý. Škoda jen, že nedal za Liberec gól. Na druhou stranu naše produktivita byla celkově špatná a on do toho vlastně jen zapadl. Přeji mu hodně štěstí. Fotbalista je to výborný, ostatně angažmá v Newcastlu o tom vypovídá samo za sebe.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Star taxi Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Beat radio