FC Slovan Liberec | Roman Potočný: Šancí jsme měli opravdu hodně, nakonec prohrajeme kvůli standardce, to nás vážně mrzí
Menu Další Zavřít Zavřít
03.03.2019

Roman Potočný: Šancí jsme měli opravdu hodně, nakonec prohrajeme kvůli standardce, to nás vážně mrzí

Tomáš Brhel
Liberec - Sobotní podvečer patřil na stadionu U Nisy pražské Spartě. V prvním poločase udržela proti aktivněji hrajícímu Slovanu čisté konto. Ve druhém poločase poslal hosty do vedení hlavou Nhamoinesu Costa, a když deset minut před koncem Libor Kozák neprostřelil z pokutového kopu Florina Nitu, Sparta si odvezla po sedmi letech z města pod Ještědem všechny tři body. „Opravdu nás to mrzí, prohrát doma, navíc, když jsme celý zápas byli tím silnějším celkem,“ smutnil po zápase Roman Potočný.

Modrobílím se nepovedlo odčinit nepovedený zápas na Letné z minulého podzimu, kde v oslabení podlehli domácí Spartě 4:1. V sobotu to byl ale již od začátku jiný zápas. Naši hráči hrají na jaře zatím v dobré formě, a to zejména doma, kde ještě neinkasovali. S prozatimním skóre 6:0 si věřili i na další pražský celek, který je po trápící se Dukle vyzval.

Slovan začal aktivněji, vysoko napadal a nutil Pražany k chybám v rozehrávce. „Snažíme se takhle hrát pořád. Chceme získávat balóny na útočné polovině a dostávat se tím do šancí,“ tvrdí liberecký křídelník Potočný. A byl to právě on, kdo se ocitl v možná největší příležitosti domácích. Ve dvacáté minutě však po centru Peška rozvlnil pouze boční síť Nitovy brány. „Měl jsem to přímo mezi nohama, asi to bylo spíš na pravačku, hrál jsem to ale silnější nohou a chyběly centimetry,“ shrnul svou šanci.

A když v závěru půle sparťanský brankář vychytal krásný přímý kop Ondřeje Karafiáta, šlo se do kabin za nerozhodného stavu. „Chtěli jsme pokračovat ve vysokém tempu, i když jsme věděli, že to bude náročné, ale šli jsme si pro tři body,“ popisoval plány do druhé půle Potočný. To se ovšem našim hráčům povedlo jen zčásti. Hosté hru více vyrovnali, drželi častěji míč, nicméně do šancí se stále moc nedostávali.

Ovšem po necelé hodině hry po přímem kopu doputoval míč až na hlavu zkušeného stopera Sparty. Costa vystoupal ze všech nejvýš a gólem od tyče poslal hosty do vedení. Slovan hrál od té doby proti značně zataženému soupeři, který se rozhodl bránit huený náskok až do závěrečného hvizdu.

Spása mohla přijít deset minut před koncem, když se po rohovém kopu Potočného rozhodl hlavní rozhodčí prohlédnout videozáznam hry, aby prověřil osobní souboje ve vápně. Po pár minutách ukázal na penaltový puntík. Zodpovědnost vzala na svá bedra čerstvá ofenzivní posila Liberce, Libor Kozák, který mohl přidat již třetí gól ve čtyřech odehraných utkáních v modrobílém dresu. Nita ovšem penaltu chytil a stal se tak hrdinou sobotního zápasu.

Sparta už poté naše hráče do žádné větší šance nepustila, a vyřadila tak Slovan z úvodní šestky v ligové tabulce, kam se po páteční výhře nad Ostravou dostal Zlín. Slovan se pokusí domácí prohru odčinit v pondělní dohrávce 24. kola v Olomouci.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DPMLJ ZOO Liberec
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec