FC Slovan Liberec | Rozhodnutí sudího Proskeho o ne/vyloučení hrubě ovlivnilo zápas, shodují se Nguyen s Malinským
Menu Další Zavřít Zavřít
11.11.2019

Rozhodnutí sudího Proskeho o ne/vyloučení hrubě ovlivnilo zápas, shodují se Nguyen s Malinským

Tomáš Honzejk
PLZEŇ/LIBEREC - Po utkání v Plzni se opět mluví více o výkonu hlavního arbitra Zbyňka Proskeho než o výkonu týmů. Bohužel. Rozhodčí přehlédl loket v obličeji Petara Musy od Romana Hubníka hned v prvním vzdušném souboji utkání v první minutě, za který mohla být klidně udělena žlutá karta. Ve 24. minutě ji plzeňský kapitán už obdržel. O pár minut později měl být ale vyloučen, což se nestalo. Proti tomuto rozhodnutí protestoval Baluta zdviženým ukazováčkem, za toto gesto viděl žlutý kartonek. Ani ne o minutu později viděl druhou žlutou právě rumunský záložník a do sprch tak šel on. "Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo," komentovali Filip Nguyen a Tomáš Malinský situace, které rozhodly o rázu utkání.

Zápas přitom nezačal pro hráče Slovanu úplně nejhůře. Nejprve vychytal Nguyen tváří v tvář Krmenčíka a v 10. minutě rozvlnil plzeňskou síť z přímého kopu Baluta. "Věřil jsem od první minuty, že v Plzni můžeme uspět, což se potvrdilo vedením 1:0. Bohužel jsme pak šli do deseti a proti Plzni je takto těžké hrát, protože jsou kombinačně hrozně silní. Bohužel se nám nepovedlo odvést ani bod, přestože jsme měli za stavu 1:3 šanci na snížení. Kdybychom proměnili, asi by to bylo větší drama. Nakonec jsme ještě inkasovali gól na 1:4," zamyslel se liberecký brankář nad vývojem utkání.

O faulu Romana Hubníka, za který měla následovat druhá žlutá karta se ještě nějakou chvíli psát určitě bude. I hráči moc dobře vědí, že to mělo být potrestáno tvrději než pouze odpískaným faulem. "Faul Romana Hubníka byl na druhou žlutou kartu. Bohužel se nám tady (v Plzni pozn. red.) dost často stává, že je to oceněno tak, jak je to oceněno. Spíše tedy neoceněno. Pan rozhodčí kolem toho probíhal, měl to jako na talíři. Nevím, co víc k tomu říct. Není mi moc do zpěvu, když jsem to pak viděl zpomaleně na videu. Bohužel je to takové, jaké to je," nebál se Malinský přímo okomentovat situaci, která ovlivnila zápas. "Faul Hubníka jsem viděl a nějaký názor na to mám. Kdybych ho řekl úplně na plnou pusu, nedopadlo by to dobře. Paradoxně jsme vzápětí šli do deseti my, což hodně ovlivnilo zápas. Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo," byl opatrnější s volenými slovy Filip Nguyen.

Chvíli před přestávkou využil poprvé přesilovku Hořava a Plzeň šla do vedení. Hráče to ale nepoložilo. "Motivace je vždycky. Hrajete v Plzni a chcete se ukázat. Krásný stadion i návštěva. Nechci říkat, že zápas zlomilo vyloučení, ale je to velký zásah. Když hrajete v Plzni v deseti, je to ještě těžší. Musíte si výkonnostně sáhnout až na dno. I po vyloučení jsme měli nějaké náznaky. Byl jsem ve sprše, když jsme prý šli dva na gólmana a vyřešili to tak, jak jsme to vyřešili. Plzeň vedla o dvě branky a pak si vedení ještě pojistila. Zaslouženě vyhrála. Na druhou stranu jsme mohli hrát my v přesile a hráli jsme v oslabení. Tak to tady (v Plzni pozn. red.) prostě je. Co k tomu říct. To je fotbal. Je to sport," okomentoval ironicky rychlík ze zálohy.

"V kabině jsme byli naštvaní. Prohrávat o poločase po vedení 1:0 jsme určitě nechtěli. Nejen sami na sebe jsme byli naštvaní, ale i na nějaké okolnosti. Říkali jsme si ale, že určitě máme ještě šanci, protože budou chtít přidat další gól a nám se tím pádem otevřou okénka na brejky. Nějaké šance jsme měli, ale využít jsme je nedokázali," uzavřel pozápasový rozhovor s novináři kolega z brány.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná Speditrans
Mediální partneři
Beat radio Rádio Impuls