FC Slovan Liberec | Rozhovor s Kim Dinh Thanhovou, útočnicí našeho ženského týmu
Menu Další Zavřít Zavřít
20.05.2022

Rozhovor s Kim Dinh Thanhovou, útočnicí našeho ženského týmu

Tomáš Honzejk
Liberec - Přinášíme vám obsáhlý rozhovor s Kim Dinh Thanhovou, devatenáctiletou útočnicí a zároveň nejlepší střelkyní Slovanu, která ve dvaceti soutěžních utkáních zaznamenala hned osm přesných zásahů. Co obnáší příprava mládežnické reprezentantky? Jaké jsou její cíle? To a mnoho dalšího se dozvíte v zajímavém interview níže.

Můžeš se prosím na úvod představit čtenářům našeho webu, kteří třeba zatím tolik nesledovali ženský fotbal? Odkud pocházíš, kde jsi fotbalově vyrůstala, kdy ses dostala do Liberce a jak se Ti ve Slovanu líbí?

Jmenuji se Kim Dinh Thanhová, je mi 19 let a jsem útočnicí Slovanu Liberec. Pocházím z malého městečka v Krušných horách jménem Vejprty, kde jsem s fotbalem začínala. Dále mé kroky vedly do pražské Slavie. Ve Slovanu jsem druhou sezónu a musím říct, že se mi tady moc líbí.

"GPS vesty jsou krokem vpřed. Ve světě se jedná o běžnou věc."

Co obnáší příprava prvoligových fotbalistek? Jak často máte tréninky a přidáváš si třeba i individuálně? Prý jste začaly využívat i GPS vesty, které měří naběhané kilometry apod. Jak vám to pomáhá?

Myslím si, že příprava je u všech podobná. Zahrnuje aktivaci svalů před tréninkem, dodržování životosprávy a celkové protažení po zátěži. Dále bych chtěla zmínit posilovnu, která je důležitá a hlavně spánek a regenerace. Tréninky máme 4x do týdne s tím, že 3x jsme s týmem na hřišti a jednou běháme individuální plány, co nám posílají trenéři. Já osobně se snažím navíc chodit do posilovny. Zmiňované GPS vesty máme krátce, a tak se s nimi seznamujeme jak my hráčky, tak trenéři. Určitě je to dobrá věc. Trenéři budou mít přehled, kdo kolik naběhal a podle toho mohou pracovat se zátěží. Za mě jsou GPS vesty krokem vpřed. Navíc ve světě se jedná o běžnou věc.

Co děláš kromě fotbalu? Studuješ ještě? Jak se ti to daří skloubit? A chceš případně pokračovat ve studiu nebo máš jiné plány?

Času mimo fotbal mnoho není. Pokud jsou volné chvíle, snažím se je trávit s přáteli. Studuji Střední odbornou školu Jarov, obor Management ve sportu. Jsem v závěrečném ročníku. Naštěstí mi škola vyhověla a mám individuální plán. Nemusím tam prakticky chodit. Jen se musím vždy dostavit na termíny přezkoušení, což je za mě super. Ve studiu chci určitě pokračovat dále.

Bylo pro vás jako tým velké zklamání, že se nepodařilo naplnit předsezónní cíl, tedy postup do čtyřčlenné skupiny o titul?

Určitě to pro nás bylo velké zklamání. Postup do TOP 4 byl hlavní předsezónní cíl. Bohužel se tak nestalo, jelikož jsme nezvládly poslední zápas v Brně. Věřím, že příští sezónu to zvládneme a v TOP 4 skončíme.

V nadstavbové části jste se rozjely, v šesti zápasech neztratily ani bod a suverénně porážely týmy, s nimiž jste v základní části ztrácely body. Čím si vysvětluješ, že přišla taková forma? A jak jste si to užívaly?

Myslím si, že to bylo ovlivněno tím, že jsme nebyly pod takovým tlakem a do nadstavby šly s cílem užít si to a ukázat naše kvality. Velikou roli hraje také kabina, kterou máme skvělou a posiluje nás to také na hřišti. Moc jsme si to užívaly a do každého zápasu vstupovaly s jediným cílem - vyhrát.

Gólů mohlo být daleko víc. Je potřeba na sobě pracovat a fotbalově růst."

Sama jsi v základní části dala čtyři branky a v nadstavbě jsi přidala další čtyři, proti Pardubicím jsi dokonce zvládla hattrick. Byla jsi tak nejlepší střelkyní našeho týmu. Jsi tedy se svými výkony spokojená?

Nevím, jestli úplně spokojená, ale za góly jsem pochopitelně ráda. Na druhou stranu jich mohlo být daleko víc. Vždy je potřeba na sobě pracovat a fotbalově růst. Ve fotbale rozhodují detaily, na které se chci více zaměřit.

V průběhu sezony jste se spoluhráčkami natočily i několik promo videí, jak tě to bavilo a co na tyto aktivity říkáš?

Všechna videa jsou hezky propracovaná. Během natáčení je vždy sranda a záběry musíme točit vícekrát. Za mě je tohle dobrá cesta, jak zviditelnit ženský fotbal a hlavně náš tým. Jedno video mělo i přes 100 tisíc zhlédnutí, což je skvělé.

Jsi členkou české reprezentace do 19 let. Co to pro tebe znamená a je výhoda, že v jejím kádru jsou i další spoluhráčky z Liberce?

Být v reprezentaci je veliká čest. Každé minuty na hřišti si velmi vážím. Jsou to obrovské zkušenosti, když hrajete proti nejlepším zemím světa. Mít spoluhráčky z týmu v reprezentaci určitě výhodou je. Se Šárkou Pouvovou a Terkou Černou se tak vzájemně podporujeme a trávíme spolu na srazech spoustu času.

Na přelomu června a července vás čeká domácí Mistrovství Evropy U19. Jak se na něj těšíš? Případně kdy se dozvíte konečnou nominaci?

Těším se moc. Bude to zážitek, na který nikdy nezapomenu. Hrát EURO je pro každého fotbalistu v podstatě to nejvíc, co může být. Navíc v České republice, to je taková třešnička na dortu. Nemohu se dočkat a věřím, že nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků. Nominace bývá zveřejněna přibližně deset dní před srazem. Už ale tak nějak tušíme, kdo by v ní měl být.

Máš nějaké fotbalové cíle nebo sny? Kam bys to chtěla s fotbalem dotáhnout?

Určitě mám. Nejbližším cílem je uhrát dobré výsledky na zmiňovaném EURU. Individuálním cílem je dát v příští sezóně více branek než letos a dostat se do A-týmu ženské reprezentace. Dále bych ráda vyzkoušela zahraničí. Uvidíme, co přinese budoucnost.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
eFotbal Hattrick