FC Slovan Liberec | S bodovým ziskem musí být spokojenost, je na co navázat, hodnotí Kozel
Menu Další Zavřít Zavřít
20.12.2021

S bodovým ziskem musí být spokojenost, je na co navázat, hodnotí Kozel

Redakce
Liberec – Čtyřiadvacet bodů a deváté místo tabulky. Slovan přezimuje v prostřední skupině tabulky, v závěrečném vystoupení roku 2021 remizoval s Českými Budějovicemi 0:0. Jak trenér Luboš Kozel hodnotí uplynulý program nejvyšší soutěže, je spokojený se získanými body a proč se bude zužovat kádr?

Jak jste viděl poslední zápas kalendářního roku 2021 s Českými Budějovicemi?
Myslím, že jsme sledovali utkání dvou rozdílných poločasů. Nevstoupili jsme do zápasu dobře, vysoký presink Budějovic nám dělal problémy. Přežili jsme první půli a do druhého poločasu jsme vstoupili lépe. Řekl bych, že ten byl v naší režii, i když Budějovice stále hrozily z brejků. Remíza je asi zasloužená, škoda pro fanoušky, mohlo to být klidně 2:2, šance na to byly. Výsledek na obě strany je spravedlivý.

Teď k celému podzimu. Po vašem příchodu se Slovan odlepil ze dva tabulky, zimní přestávku stráví na devátém místě. Co jste očekával po převzetí kádru?
Cíl byl jediný: dostat klub v tabulce výš a vyhnout se záchranářským bojům. Myslím, že to se nám zatím daří. Kdyby se mě před začátkem angažmá někdo ptal, jestli bych bral 24 bodů po podzimní části, asi bych to vzal všema deseti. Kdybychom porazili Budějovice, bylo by to ještě lepší. I tak naše momentální postavení a bodový zisk jsou nad očekávání a určitě se na ně dá navázat.

A co výkony?
De facto jsme prohráli jen na Spartě, Slavii a v Plzni, kde je těžké dělat body. Pak jsme doma podlehli Baníku, což mě mrzí asi nejvíc, ale utkání bylo zase ovlivněno brzkým vyloučením Tiéhiho, naše situace v utkání tím byla dost ztížená. Všechny ostatní zápasy jsme zvládli, jak jsme chtěli a možná ještě o něco lépe. S bodovým ziskem musí panovat spokojenost. Když budu hodnotit ryze výkony a herní stránku, někdy je to lepší a někdy zase horší. Ale určitý rys se do hry promítl, vidíme ho a máme na čem stavět.

Proběhne v zimě obměna kádru?
Něco se dá čekat a předvídat, něco se stane, když to vůbec nečekáte. Ale máme 24 hráčů v kádru a bylo by lepší, kdyby někteří z nich odešli. Kádr je až příliš široký, není pro trenéra jednoduché držet celý tým v tempu. Koneckonců hraje jen jedenáct hráčů a třináct jich dané kolo sedí. Víme zároveň, které posty bychom chtěli zkvalitnit a které hráče adresně přivést.

Něco konkrétního se blíží k domluvě?
Máme jména, ale nechtěl bych je zveřejňovat. Nic totiž ještě není v tuto chvíli hotového.

Ani z hlediska odchodů? Co hráči hostující ze Slavie a Sparty?
Jistý odchod v tuto chvíli nemáme, ale hráči vědí, jak na tom jsou. Se všemi jsme mluvili, ale nic není dané. Jde o hráče pod smlouvou a situace je v jednání. U hostujících je ve smlouvách zmínka, že si je klub může stáhnout. Takže to není úplně na nás. Aktuálně ale nevím o nikom, kdo by měl odejít jistě.

Nemrzí trochu poslední remíza v posledním ligovém kole roku. Kdyby se Slovanu podařilo vyhrát, skončil by v první šestce...
Ne, v tuto chvíli není důležité být na šestém místě, důležitější je pozice po 30. kole. Vyhráli jsme některé zápasy, které na vítězství nebyly, proti Dynamu jsme mohli i prohrát. Vzhledem ke kvalitě soupeře musíme remízu brát. Jsme srovnatelní s mužstvy kolem nás, rozhodne pár zápasů a bodů. Pro nás je každopádně důležité, že jsme se utrhli od toho spodku a když budeme takto pokračovat, vyhneme se bezprostřednímu boji o záchranu.

Jaký bude časový harmonogram zimní přípravy?
Sejdeme se třetího ledna, začneme v Liberci a posléze bychom měli odcestovat do Turecka na soustředění. Liga bude znovu pokračovat už 5. února, takže máme zhruba měsíc.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Avej Vending
Mediální partneři
Rengl Hattrick