FC Slovan Liberec | Sadílek: Soupeři mají minimum šancí, ale poté rozhodnou naše chyby a protivník je potrestá
Menu Další Zavřít Zavřít
10.04.2021

Sadílek: Soupeři mají minimum šancí, ale poté rozhodnou naše chyby a protivník je potrestá

Šimon Knopp
Liberec/Uherské Hradiště – Ani tentokrát se Slovan z vítězství v lize neradoval. Proti silnému soupeři ze Slovácka branku vstřelit nedokázal a po proměněné penaltě Jurošky prohrál 0:1. Souboj těchto dvou celků byl pikantní zejména pro Michala Sadílka, který nastoupil proti svému bratrovi. „Byl nepříjemným soupeřem, jako celý tým Slovácka," komentoval souboj proti bratrovi Sadílek.

Jak bys hodnotil dnešní utkání?

Prohráli jsme 0:1, zklamání. Věděli jsme, že tento zápas je důležitý, abychom se připojili k čelu tabulky. Rozhodla penalta a my jsme opravdu zklamaní.

Co pro nás znamená porážka v boji o evropské poháry?

Je to komplikace. Ve hře je ale dostatek bodů a my musíme navázat na výsledky z února a března, kdy jsme měli dobrou šňůru zápasů a začít zase bodovat.

Grafika ukazovala, že začínáš na levém beku, poté jsi nastoupil ve středu zálohy, bylo to tak?

Ano, bylo. Spíše se jednalo o taktickou věc trenérů, že mě napsali na levého beka. Utkání jsem odehrál ve středu zálohy.

Přijel jsi poprvé jakožto soupeř Slovácka, jak jsi to prožíval a jaké bylo hrát na stadionu, kde jsi s fotbalem začínal?

Prožíval jsem to… Zažil jsem tady celou základní školu a jako žáček jsem se tady před tréninkem převlékal v kabině. Je to taková nostalgie, ale snažil jsem se koncentrovat na to utkání samotné. Bohužel se nám zápas nepovedl.

Jak bys hodnotil výkon svého bratra během sezóny i dnešního zápasu?

Myslím si, že brácha má tuto sezónu výbornou. Asi se zlepšil ve všem, protože tento rok je opravdu komplexní. I souboje, které dříve nevyhledával, mu nedělají problém. Musím ho pochválit. Ovšem na hrací ploše jsem ho neměl čas sledovat. Soustředím se na sebe a náš tým, bráchu moc nevnímám. Ale byl nepříjemným soupeřem, jako celý tým Slovácka. Hrají náročný způsob fotbalu a je to těžké proti nim hrát.

Zhruba v desáté minutě tě bratr fauloval, řekli jste si k tomu už třeba něco na hřišti?

Ne to ne, byl to normální souboj. Na hřišti jsme se spolu nebavili, až po zápase. Uvidíme se asi zítra, takže to možná trochu rozebereme.

Jak sledují takový zápas vaši rodiče?

Myslím, že fandí nám oběma, především, abychom se nezranili. Nejlepší by pro ně asi byla remíza. Takto je brácha nadšený a já naštvaný.

Slovácko ve druhém poločase mělo asi více šancí, je podle tebe jejich vítězství zasloužené?

Já si myslím, že v první půli, kromě té tyčky a pár standardních situací, moc šancí neměli. My jsme měli dvě nebo tři příležitosti, které jsme mohli vyřešit lépe. Ale bohužel nám teď trochu vázne koncovka. Ve druhé půli kromě té penalty si vybavuji akorát šanci Kalabišky… My máme dostatek brejků a přechodových fází, které bychom mohli vyřešit lépe, ale teď nám to moc „nejede”.

Jak jsi viděl penaltový zákrok?

Viděl jsem, že balón jde do vápna a náš brankář do souboje. Podle mě to byl Reinberk, který šel do nějakého „šprajcu”. Střetl se s naším gólmanem a rozhodčí to posoudil jako penaltu, takže asi byla.

V posledních zápasech platí, že se nám do ofenzivy příliš nedaří, může to být způsobeno tím, že ostatní celky mají naši hru dobře přečtenou?

Může to asi být tím. Samozřejmě, že jsou na nás dobře nachystaní. My ten způsob hry máme také náročný, takže je to i o nějakém vyhověním si. Teď nám to tam bohužel moc nepadá.

Stejně jako v Plzni i dnes rozhodla o vítězství jedna branka, jak je to složité pro psychiku celého týmu?

Je to těžké. Myslím si, že zápasy do defenzivy zvládáme. Soupeři mají minimum šancí, ale poté rozhodnou naše chyby a protivník je potrestá.

Poslední dotaz, trochu na odlehčení, muži zápasu jste se stali společně s bratrem. Hlasovala celá rodina?

(smích) Tak toto osobně tolik nevnímám, spíš se dívám na výsledek a ten je pro nás velmi špatný. Musíme ale hledět dál.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Eurovia
Mediální partneři
eFotbal Beat radio