FC Slovan Liberec | Šance na konci? Přijel Miky na saních a uhasil to, usmívá se Karafiát
Menu Další Zavřít Zavřít
16.03.2019

Šance na konci? Přijel Miky na saních a uhasil to, usmívá se Karafiát

Redakce
Liberec - Důležitá výhra, důležité tři body. Naše mužstvo zvládlo souboj se Zlínem poměrem 1:0 a přiblížilo se na dostřel nejlepší šestky soutěže. Klíčovou roli sehrála obrana, která protivníka nepustila do vyložené šance. „Bylo to dobré. Většinou dostáváme gól z jedné, dvou šancí soupeře, tentokrát bylo klíčové, že jsme udrželi nulu," věděl stoper Ondřej Karafiát.

Tři body jsou velmi důležité, obzvlášť po dvou prohrách.
Ano, výhra je pro nás nesmírně důležitá. Dvě předchozí utkání jsme neodehráli špatně, ale nezadařilo se nám výsledkově. Tentokrát byl z naší strany dobrý první poločas, druhý až zase tak kvalitní nebyl, nicméně máme tři body a to je to nejdůležitější.

Čím to, že jste k jedné brance znovu vypotřebovali takové množství šancí?
Nevím, asi jsme impotentní (smích).

Ty osobně jsi pálil hned několikrát. Měl jsi takové pokyny?
Spíš jsem měl před sebou dost prostoru, takže jsem se dostával i do střelby. Trenér mi každopádně říká, ať to zkouším. V Olomouci to vyšlo, po mé střele dal z dorážky gól Libor Kozák. Kdybych teď svou druhou střelou, která šla mimo, trefil bránu, mohlo to být také zajímavé... Jenže zatím mi chybí přesnost.

Libor Kozák dal svůj čtvrtý gól v šestém zápase. Týmu opět hodně pomohl, že?
Libor nám určitě pomohl, dal velmi důležitý gól. Pomáhá nám a my zároveň pomáháme jemu. Zatím nám to v rámci možností klape, ale samozřejmě by vstřelených gólů mohlo být ještě víc. Nemáme jich tolik, ale jsme rádi, že Liborovi to střílí.

Defenziva musí být po takovém zápase spokojená. Soupeře jste do ničeho nepustili.
Bylo to z naší strany dobré. V devadesáté minutě měl soupeř nebezpečnou šanci, ale nějak jsme tu situaci zahasili. Vždy dostáváme branku z jedné, dvou šancí soupeře, takže tentokrát bylo klíčové, že jsme udrželi nulu.

Jak jsi viděl tu nepřehlednou zlínskou příležitost na konci duelu?
Ani nevím, už si to nějak nemůžu vybavit. Vím jen, že přijel do vápna na saních Honza Mikula a odvrátil to (smích).

Těší i posun v tabulce?
Ano, ale na druhou stranu pořád číhá hrozba ze spodních pater. Stále můžeme hrát o padáka i Evropu. Je to nevyzpytatelné, a proto se snažíme dát do každého zápasu maximum, abychom byli nahoře, což je náš cíl a úkol.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Recovera
Mediální partneři
Rádio Impuls Český rozhlas Liberec