FC Slovan Liberec | Šance na odlepení se ode dna, béčko v neděli hostí Hradec Králové
Menu Další Zavřít Zavřít
22.10.2021

Šance na odlepení se ode dna, béčko v neděli hostí Hradec Králové

Ondřej Marko
Liberec – Po vysoké výhře s Pardubicemi B (4:0) naše béčko podlehlo druhým Přepeřím (1:3). Tento víkend ovšem má další příležitost na zisk bodů a posunutí se z poslední příčky v tabulce. Na Městském stadionu se totiž v neděli od 10:30 utká s rezervou Hradce Králové.

FC Hradec Králové

Béčko Hradce neprožívá vyloženě šťastné období. Za poslední čtyři utkání totiž ani jednou nevyhrálo. Začalo to prohrou s Jabloncem (1:3), poté třikrát remizovalo. Nejprve s Chlumcem nad Cidlinou (3:3), poté s Ústím nad Orlicí (0:0) a naposledy s Velvary (1:1).

Hradec se momentálně nachází ve středu tabulky, a to na osmé příčce. Soutěž je letos velmi vyrovnaná, druhé a jedenácté místo totiž dělí pouhých šest bodů. Nejproduktivnějším hráčem Hradce je v této sezoně 19letý Filip Firbacher. V ČFL B už nasázel osm branek a je tak na druhém místě v tabulce střelců.

FC Slovan Liberec

Slovan v posledním utkání nenavázal na skvělý výkon, který předvedl s Pardubicemi (výhra 4:0). S druhými Přepeřemi totiž prohrál 1:3. Velmi nepříjemnou ztrátou z toho zápasu je zranění Ondřeje Valenty, jenž musel odstoupit ze hry už v deváté minutě. 18letý záložník si totiž bohužel zlomil klíční kost. Naší jedinou branku vstřelil David Vyčítal.

A co k utkání řekl kouč Petr Myslivec? „O výsledku rozhodly zejména standardní situace. Soupeř dal ze tří branek rovnou dvě právě z nich.“ Po nuceném střídání se náš tým chvíli hledal, načež inkasoval branku. „Dokázali jsme rychle reagovat akcí Vyčítala a do konce poločasu jsme hráli s Přepeřemi vyrovnanou partii. Dokázali jsme s lídrem soutěže držet krok, do druhé půle na nás domácí trochu víc nalezli. Hůř jsme se s tím vyrovnávali a nedokázali jsme se dlouhodobě udržet na útočné polovině,“ komentoval vývoj utkání trenér.

Béčko se nachází na poslední příčce v tabulce. Ze třinácti duelů si připsalo deset bodů. Nejblíže máme k Ústí nad Orlicí (11 bodů) a Mladé Boleslavi (13 bodů). Slovan už také delší dobu trápí střelecká efektivita. S dvanácti vstřelenými góly jsme nejhorší v lize, celá třetina našich branek navíc padla v předposledním utkání s Pardubicemi.

Náš tým ovšem bude mít ideální příležitost vstřelit branky a vyválčit body již tuto neděli od půl jedenácté. Přijďte ho proto na Městský stadion podpořit. Vstup do areálu je zdarma, ale stále platí povinnost prokazování bezinfekčnosti, obdobně jako při prvoligových zápasech.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec