FC Slovan Liberec | Šestým členem Dvorany slávy FC Slovan Liberec se stal Josef Lexa (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
18.01.2019

Šestým členem Dvorany slávy FC Slovan Liberec se stal Josef Lexa (+video)

Redakce
V roce 2014 založil klub Dvoranu slávy FC Slovan Liberec. Prvním členem se stal Tomáš Janů, který v dresu FC Slovan Liberec odehrál nejvíc ligových zápasů v historii klubu. O dalších členech Dvorany slávy pak pravidelně rozhodují fanoušci klubu hlasováním. Nového člena Dvorany slávy klub představuje v rámci pravidelného Reprezentačního plesu.

Ve Dvoraně slávy FC Slovan Liberec jsme zatím měli čtyři hráče a jednoho trenéra. Janů, Škorpil, Papoušek i Štajner se stali se Slovanem mistry. Ale historie našeho klubu se nezačala psát až při prvním titulu v roce 2002. V době euforie po historickém postupu v roce 1993 za Liberec U Nisy nebo na Městském stadionu nastupovala kromě brankáře Ladislava Maiera, který se loni stal pátým členem Dvorany, i řada dalších hráčů, kteří se také zapsali do srdcí fanoušků Slovanu, i když už nebyli u pozdějších titulů. Tentokrát jste mohli vybírat z pěti hráčů ze slovaňáckých devadesátek. Nominovanými byli letos Libor Janáček, Josef Lexa, Martin Čupr, Josef Jinoch a Martin Hašek. Všichni z nich mají na kontě více než stovku startů v našem modrobílém dresu.

Josef Lexa


Hráč ligového týmu v letech 1994-2001.
Liberecký odchovanec a řízný obránce si v dresu Slovanu připsal celkem 175 ligových startů a podílel se na zisku první pohárové trofeje klubu, odehrál i památné dvojutkání proti FC Liverpool.
Po skončení hráčské kariéry působil jako trenér u B-mužstva a mládežnických družstev.
V současnosti je trenérem úspěšného ženského týmu Slovanu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Speditrans
Mediální partneři
Rádio Impuls rtm plus