FC Slovan Liberec | Slovan bude chtít navázat na poslední vítězství, v neděli se představí proti Zbrojovce Brno
Menu Další Zavřít Zavřít
28.10.2022

Slovan bude chtít navázat na poslední vítězství, v neděli se představí proti Zbrojovce Brno

Šimon Knopp
Liberec - Ve 14. kole nejvyšší české soutěže sehraje Slovan utkání proti Zbrojovce Brno. Naposledy se oba celky v květnu loňského roku rozešly nerozhodně 1:1. Podaří se nyní Slovanu zvítězit? Utkání se hraje v neděli od 15 hodin na stadionu ADAX Invest Arena v Brně.

FC Zbrojovka Brno

Brněnští fotbalisté nevstoupili do nového ročníku vůbec špatně. Po osmém kole jim patřilo páté místo a svými výkony na úvod ligy překvapili řadu celků, a to i proto, že v minulém roce hráli v druhé lize. Aktuálně Brnu patří osmá příčka se sedmnácti body těsně za Libercem a navíc mají zápas k dobru.

Ovšem v posledních pěti duelech se Zbrojovce příliš nedařilo. Po domácí remíze 2:2 v 9. kole s Teplicemi následovala série proher. Nejprve porážka 1:3 s Jabloncem, poté 0:4 se Spartou a následně 1:2 s Hradcem. Herní smůlu Brno prolomilo až v minulém kole proti Pardubicím, díky hattricku Jakuba Řezníčka zvítězilo 3:1.

Brno pokračuje, podobně jako Slovan, i v MOL Cupu. Do osmifinále postoupili přes Táborsko. Vzájemný zápas skončil 1:2, ale průběh byl dramatický. Brněnští prohrávali až do 88. minuty 1:0, ale poté se trefil Alli a v 94. minutě zpečetil postup Ševčík.

Nejlepším střelcem týmu Brna a zároveň i ligy je s devíti brankami Jakub Řezníček. Nejvíce asistencí (4) mají Wale Musa Alli a Michal Ševčík. Druhý jmenovaný zároveň připravil nejvíce přihrávek do šance, a to 16. Ve většině zápasů chytal Martin Berkovec, který udržel jedno čisté konto.

FC Slovan Liberec

Slovanu se podařilo v minulém zápase prolomit sérii nepříznivých zápasů a v 59. Podještědském derby zvítězit 2:0. O výhře rozhodli Michael Rabušic a Mick van Buren, oba liberečtí útočníci vstřelili po jedné brance. Díky zisku tří bodů se svěřenci trenéra Luboše Kozla udrželi na sedmé příčce. Aktuálně mají 18 bodů a na třetí Spartu ztrácí pouze pět bodů.

Jak již bylo zmíněno, libereckým hráčům se povedlo v MOL Cupu postoupit do osmifinále. V úterním zápase porazili na venkovním hřišti Frýdek-Místek. Trefilo se pět různých fotbalistů. Dvě branky dal Rondić, po jedné přidali Kozák, Višinský, Talovjerov a Varfolomejev. V součtu to znamenalo výsledek 6:0 a Slovan bude vyhlížet svého soupeře pro další kolo během losu 31. října.

Poslední vzájemné měření sil mezi Libercem a Brnem skončilo remízovým výsledkem. Tehdy gólový účet na stadionu U Nisy otevřel v 77. minutě Jhon Mosquera. Ovšem v úplném závěru zápasu dokázal srovnat Antonín Růsek a utkání skončilo 1:1.

Slovan se díky poslednímu zápasu s Jabloncem zařadil mezi týmy, které odehrály 900 ligových utkání. Podrobněji si můžete o tomto milníku přečíst ve článku zde. Nejlepším střelcem Slovanu je nadále, už s osmi brankami, Mick van Buren. Nejvíce přihrávek do šancí (13) si připsal Christian Frýdek. V počtu asistencí jsou na tom nejlépe Christian Frýdek a Lukáš Červ, oba mají po dvou. Všechny ligové zápasy odchytal Olivier Vliegen a zatím udržel tři čistá konta.

„Brno má tým složený z poměrně zkušených hráčů, jejich hra je založená na pracovitosti v defenzivní činnosti a na rychlém přechodu do útoku. Musíme si dát také pozor na jejich individuality jako je Řezníček, Ali a Ševčík, kteří jsou v poslední třetině hřiště pro každý tým hodně nebezpeční. Jejich síla je i ve standardních situacích. My jsme v týdnu zvládli pohárové utkání ve Frýdku-Místku a chceme se hlavně odrazit od posledního ligového utkaní s Jabloncem, ve kterém všichni hráči odvedli slušný výkon. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale jsme odhodlaní udělat v utkání vše pro to, abychom si přivezli z Moravy nějaké body,“ řekl před nedělním soubojem asistent trenéra Ivan Kopecký.

Podaří se Slovanu podruhé za sebou zvítězit a porazit Zbrojovku? Přijeďte podpořit náš klub na stadion v Brně v neděli od 15 hodin (vstupenky jsou dostupné pouze v online prodeji) nebo sledujte aktualizovanou reportáž na našem webu!

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže porazit brněnskou Zbrojovku? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, počet branek nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel DPMLJ
Mediální partneři
eFotbal Beat radio