FC Slovan Liberec | Slovan čeká 11. ligové kolo, na domácím stadionu přivítá Baník
Menu Další Zavřít Zavřít
08.10.2022

Slovan čeká 11. ligové kolo, na domácím stadionu přivítá Baník

Ondřej Marko
Liberec - Slovan se v rámci 11. ligového kola utká doma s Baníkem Ostrava. Našemu soupeři se letos příliš nedaří, aktuálně se totiž nachází na 14. příčce. Slovanu se naskytne možnost posunout se výše v tabulce, začínáme na velmi dobré páté pozici. Naposledy jsme s Ostravou remizovali, zvládneme utkání tentokrát lépe? Utkání se hraje v neděli od 16 hodin, a to na stadionu U Nisy.

Online prodej vstupenek

FC Baník Ostrava

Baník před reprezentační pauzou neoplýval nikterak dobrou formou. Nejprve podlehl Brnu (1:2), následně remizoval s Hradcem (1:1), který navíc hrál téměř 40 minut v oslabení. Výhra přišla až s Pardubicemi, zato ovšem pořádná (3:0). Poté remizoval se Spartou (1:1). Nečekané trápení zažil klub v MOL Cupu, kdy duel s třetiligovou Kroměříží musel dojít až k penaltovému rozstřelu. V něm si už ostravští poradili, a díky celkovému výsledku 4:3 tak postoupili do dalšího kola českého poháru.

V posledním zápase se doma utkala Ostrava s Českými Budějovicemi. Jihočeský tým výtečně zvládl vstup do obou poločasů, neboť první gól dál ve druhé minutě, druhý v 50. Ačkoliv se Ostrava aktivně snažila o zvrat skóre (finální počet střel byl 19 ku 5), tak dosáhla pouze snížení stavu na 1:2 po brance Tijaniho. Baník tak prohrál již čtvrté domácí utkání v letošním ročníku ligové soutěže.

Je zajímavé, že svěřenci trenéra Vrby prohráli právě čtyřikrát, tedy pokaždé doma. K této bilanci patří dvě výhry a další čtyři remízy. Z venkovního duelu si zatím ostravský celek odvezl vždy právě jeden bod. Celkem to vychází na bilanci deseti bodů, což vychází na průběžné 14. místo. V této fázi soutěže to je ovšem velmi změnitelné. Na 15. Zlín má náš nedělní soupeř náskok dvou bodů, na poslední Pardubice sedm. Těsně před ním se nachází České Budějovice a Olomouc, shodně s jednobodovým náskokem. Následně máme v tabulce hned čtyři celky, které mají o pouhé tři body navíc. Jedná se o Teplice, Slovácko, Mladou Boleslav a Jablonec.

FC Slovan Liberec

Slovan měl před reprezentační pauzou poměrně vyrovnanou bilanci. Dvakrát vyhrál (Bohemians a Rokycany), jednou remizoval (Olomouc) a dvakrát prohrál (Plzeň, Mladá Boleslav). V prvním duelu po pauze jsme se utkali se Slavií. Kvůli smlouvám o hostování byl náš klub oslabený o několik hráčů a pražskému týmu nezvládl odolávat. Již v prvním poločase rozhodli Ousou, Olayinka a Tecl svými trefami. Slovan odpovědět nedokázal, prohráli jsme tak 0:3.

V tabulce jsme na tom stále velmi dobře. Po deseti odehraných duelech jsme totiž na pátém místě se 14 body. Shodně bodů mají také Hradec Králové a Brno, avšak Zbrojovka odehrála o zápas méně. Před námi nalezneme Bohemians (15 bodů), Spartu (17 bodů), Slavii (22 bodů) a Plzeň (23 bodů).

Poslední vzájemný duel s Baníkem jsme sehráli v březnu, a to v rámci 24. ligového kola. Na domácí půdě byl v úvodu utkání jasně lepší soupeř, což vedlo k jeho brance v 19. minutě. Náš výkon se od té doby postupně zvedal, a to nás dovedlo až k vytouženému vyrovnání. Autorem byl samotný kapitán Mikula, který stav srovnal v 79. minutě. Další akce ale již úspěšné nebyly, finální skóre tedy bylo 1:1.

Podaří se Slovanu duel s Baníkem a posuneme se třeba v tabulce ještě výše? Přijďte podpořit náš klub na domácí stadion v neděli od 16:00!

Vsaďte si u Tipsportu!

I na domácí zápas proti Ostravě je možné si vsadit u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si vítěze, přesný výsledek, počet branek nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke Nisa Liberec
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna