FC Slovan Liberec | Slovan čeká další páteční duel, přivítá Teplice
Menu Další Zavřít Zavřít
11.03.2021

Slovan čeká další páteční duel, přivítá Teplice

Redakce
Liberec – Podruhé za sebou Slovan U Nisy hostí svého soupeře už v pátečním termínu. Po úspěšných bitvách s Pardubicemi (4:1) a v Příbrami (2:0) se naše mužstvo střetne v rámci 23. kola FORTUNA:LIGY na domácí půdě s Teplicemi. Jak dopadne vzájemný duel? Před kamerami České televize se začíná v 18:00.

FK Teplice – Tři zápasy bez porážky

Skláři vstoupili do programu měsíce března pravou nohou. Minulý týden si poradili s Opavou, kterou porazili po brankách Pavla Moulise, Ladislava Kodada a Jakuba Mareše 3:1. Předtím brali dvakrát bod proti celkům z horní poloviny tabulky, smírně se rozešli s Baníkem (1:1) i pražskou Slavií (1:1).

Právě poslední bodové příspěvky posunuly Teplice nad sestupové pozice, s dvaadvaceti vybojovanými body jsou svěřenci kouče Radima Kučery čtrnáctí. Stále ovšem nemohou být spokojení s činností defenzivy, společně s Opavou jsou totiž druhým nejčastěji inkasujícím celkem celé ligy (43 branek). Víc gólů dostala jen Příbram (46).

Nejlepším střelcem nadcházejícího soupeře našeho mužstva je jednoznačně útočník Jakub Mareš, který se prosadil celkem už osmkrát. Tři góly má už rovněž zmiňovaný Pavel Moulis, dvě branky dal Daniel Trubač. Všichni tři mají navíc také nejvíc nahrávek, Moulis čtyři, ostatní po třech.

Z hlediska historické bilance je na domácím trávníku Slovan úspěšnější. Vyhrál ve vzájemném souboji už třináctkrát, šestkrát duely skončily remízou a pětkrát zvítězil soupeř. Poslední tři střetnutí U Nisy ale neskončily pro naše mužstvo ideálním výsledkem, naposledy jsme vyhráli v říjnu roku 2016 poměrem 2:0, pak následovala porážka (1:2) a dvakrát vyrovnaný výsledek (1:1, 2:2).

FC Slovan Liberec – Šest zápasů bez prohry

Slovan se pokusí navázat na vynikající bilanci z posledních šesti zápasů, v nichž neprohrál. Šňůra trvá už od 6. února, partě kouče Pavla Hoftycha se povedlo přehrát Plzeň, Zlín, Pardubice a naposledy i Příbram, remízou skončily utkání s Českými Budějovicemi a Karvinou.

Do toho se našemu mužstvo povedlo postoupit do čtvrtfinále MOL Cupu, když si minulou středu poradil ve vyrovnané bitvě s jihočeským Dynamem 1:0 pozdní brankou Jakuba Peška. Los fáze nejlepších osmi celků ještě neproběhl, na soupeře si tak musíme počkat do začátku dubna.

V posledních třech soutěžních duelech se nadmíru dařilo záložníkům, Michal Sadílek se prosadil hned třikrát, dva góly dal Ondřej Karafiát a dva také Jakub Pešek. Nejlepším střelcem ovšem i nadále zůstává útočník Michael Rabušic se sedmi přesnými zásahy, nejvíc asistencí má Pešek, a to pět.

Střetnutí 23. kola startuje v pátek před kamerami České televize v 18:00. Už tradičně se bude hrát bez diváků v ochozech, držte našim klukům palce alespoň na dálku!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Immergas Databox
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus