FC Slovan Liberec | Slovan čeká první zahraničí soupeř! V Turecku se střetne s moskevským Dynamem
Menu Další Zavřít Zavřít
31.01.2020

Slovan čeká první zahraničí soupeř! V Turecku se střetne s moskevským Dynamem

Redakce
Liberec – Prestižní soupeř, repete z předsezonní přípravy. Slovan se utkal s moskevským Dynamem už v létě, na začátku července ruskému soupeři podlehl těsně 0:1. Teď, na soustředění v Turecku, čeká obě mužstva odveta. Za ruský celek by si přitom mohl zahrát i exmladoboleslavský snajpr Nikolaj Komličenko. Duel začne v sobotu (17:00).

Naše mužstvo už nebude moct počítat se službami krajního záložníka Romana Potočného, který přestoupil do ostravského Baníku a útočníka Petara Musy. Tomu ukončila hostování na severu Čech pražská Slavia. V přípravě již Slovan odehrál tři duely.

Soupiska Slovanu pro turecké soustředění

Nejdříve si v Turnově vysoko poradil s Táborskem, kterému nasázel sedm branek (7:2). Gólové hody pokračovaly i v duelu s Chrudimí (5:2), naposledy proti Pardubicím se ale Slovan prosadil jen jednou a zápas skončil remízou 1:1.

FK Dynamo Moskva

Dynamo figuruje ve středu ruské Premier Ligy a na pozice zaručující boj o Evropské poháry ztrácí už deset bodů. Na druhou stranu Moskevští z posledních pěti ligových zápasů třikrát vyhráli, jednou remizovali a jen jednou prohráli.

Oba celky se utkaly už v létě, kdy pohledný duel rozhodl dvacetiletý Sebastian Szymanski. Dynamo vyhrálo těsně 1:0, jednalo se přitom o generálku před aktuálním ročníkem FORTUNA:LIGY. Fotogalerii z duelu si můžete prohlédnout níže.

Zajímavostí je, že tradiční moskevský celek získal na přestup kanonýra české nejvyšší soutěže Nikolaje Komličenka, který v roce 2016 hostoval z Krasnodaru u nás v Liberci. Ruský útočník si v Mladé Boleslavi vystřílel dobré jméno, připsal i start za reprezentaci a mohl by nastoupit už v duelu se Slovanem.

Půjde o první zápas našeho mužstva na herním soustředěním v Turecku. Utkání se bude hrát v sobotu v Beleku, výkop je naplánován na 17:00 tamního času, tedy 15:00 středoevropského. Pro zpravodajství z tohoto duelu sledujte náš web a sociální sítě.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto SMC
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna