FC Slovan Liberec | Slovan čeká v neděli těžký soupeř, venku se totiž utkáme se Slováckem
Menu Další Zavřít Zavřít
27.08.2022

Slovan čeká v neděli těžký soupeř, venku se totiž utkáme se Slováckem

Ondřej Marko
Liberec - V pátém kole nejvyšší soutěže na nás čeká další silný soupeř. Vyrazíme totiž do Uherského Hradiště, abychom se utkali se Slováckem. To aktuálně oslavilo postup do skupiny Konferenční ligy a v tabulce se nachází právě o místo před námi. Naposledy jsme s ním prohráli 0:2, zvládneme teď vzájemný duel lépe? Výkop je naplánovaný na nedělní 16. hodinu.

1. FC Slovácko - úspěšný postup do Konferenční ligy

Bezpochyby nejdůležitější věcí, která se v poslední době udála v klubu z Uherského Hradiště byl postup do skupiny Konferenční ligy. Celku se to povedlo poté, co i ve druhém zápase porazilo švédský AIK Stockholm (1:0 a předtím 3:0). Slovácko si tak spravilo chuť po prohře s Fenerbahce, kvůli které nepostoupilo dále v Evropské lize. Slovácký tým se tak v průběhu podzimu utká s francouzským Nice, německým Kolínem nad Rýnem a srbským Partizanem.

Svěřencům Martina Svědíka se ale dařilo i v naší nejvyšší soutěži. V úvodních čtyřech kolech zvítězilo ve dvou případech, ve zbylých dvou remizovalo. Poradilo si s Hradcem Králové (1:0) a Olomoucí (2:1), nerozhodný výsledek zaznamenalo s Brnem (2:2) a Českými Budějovice (2:2). S osmi body se tedy nachází na třetí příčce, za Slavií a Spartou (shodně devět bodů) a před námi (sedm bodů).

V posledním ligovém utkání, tedy proti Sigmě, převedli hráči Slovácka povedený obrat. Na Hané byli v první půli lehce lepší domácí, dokonce si vybojovali penaltu, kterou proměnil Zorvan. Trenér Svědík však v poločase provedl hned trojí střídání a nedlouho poté bylo vše jinak. V 68. minutě se nejdříve trefil hlavou Ondřej Mihálik, o pět minut později obrat završil Libor Kozák.

Co se letních přestupů týče, tak pro klub byla jistě největší rána odchod Václava Jurečky do Slavie. 28letý útočník byl totiž zdaleka nejlepším loňským střelcem týmu, se 17 zápisy byl dokonce druhým nejlepším střelcem ligy. Dále odešel také záložník Lukáš Sadílek (do Sparty), který nastoupil do 34 utkání, v nichž se třikrát trefil a třikrát asistoval. Přišel naopak například zmiňovaný Ondřej Mihálik (přestup z Plzně) nebo Libor Kozák (Puskas Akademia). V přestup se také změnilo hostování brankáře Filipa Nguyena, jenž předtím působil v našem klubu.

Nejzajímavější změny v kádru Slovácka:

Václav Jurečka, Slovácko ➤ Slavia (přestup)

Lukáš Sadílek, Slovácko➤ Sparta (přestup)

Ondřej Mihálik, Plzeň ➤ Slovácko (přestup)

Filip Nguyen, Liberec ➤ Slovácko (přestup)

Libor Kozák, Puskas Akademie ➤ Slovácko (volný hráč)

FC Slovan Liberec

Slovan i přes ztrátu bodů v posledních dvou kolech zažívá stále vydařený vstup do sezony. Ze čtyř úvodních utkání máme sedm bodů a nacházíme se na děleném čtvrtém místě. Porazili jsme Spartu (2:1), Teplice (5:1), prohráli s Pardubicemi (1:2) a remizovali s Českými Budějovicemi (1:1). Shodně bodů však ještě má Brno, Bohemians a Plzeň. Více bodů má pouze právě Slovácko (osm) a Sparta se Slavií (devět).

Poslední utkání jsme sehráli doma s Českými Budějovice. Po většinu utkání jsme byli lepším a aktivnějším celkem, dokázali jsme však proměnit pouze jedinou z našich šancí. Autorem branky byl Mick van Buren, jenž se tak posunul na první místo v tabulce střelců, se svými čtyřmi zásahy. V úplném závěru, až v 90. minutě, se bohužel soupeři podařilo srovnat díky brance Havla. Finální skóre tedy bylo 1:1.

Poslední vzájemné utkání jsme se Slováckem odehráli 20. dubna, v rámci posledního kola základní části loňského ročníku ligy. O osudu utkání rozhodly tehdy dvě nařízené penalty, o jejichž proměnění se postaral Václav Jurečka. Ten se díky nim zároveň dostal do průběžného vedení tabulky střelců. Slovanu se díky této prohře podařilo prodloužit nelichotivou bilanci: prohra či remíza v osmém venkovním duelu v řadě.

A co o Slovácku řekl trenér Kozel? „Víme, že nás čeká velmi těžký soupeř, který už dlouhodobě prokazuje svou kvalitu. Tu navíc umocnil svým postupem do skupiny Konferenční ligy. Soupeř je velmi zkušený a má hráče dlouho pospolu, což je vidět na jejich souhře. My jsme teď doma zbytečně ztratili dva body, tudíž se budeme snažit to soupeři co nejvíce znepříjemnit a přivézt domů nějaké body.“

Utkání se bude hrát již v neděli od 16:00, a to na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti.

Vsaďte si u Tipsportu!

I v utkání proti Slovácku si můžete vsadit u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Vstřelíme branku jako první? Můžete si na to vsadit s kurzem 2,57 na tomto odkazu, kde najdete i spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled CEWE
Mediální partneři
Rengl rtm plus