FC Slovan Liberec | Slovan hraje o důležité body, v neděli o ně bude bojovat v Mladé Boleslavi
Menu Další Zavřít Zavřít
18.02.2022

Slovan hraje o důležité body, v neděli o ně bude bojovat v Mladé Boleslavi

Ondřej Marko
Liberec - Naši hráči v rámci 22. kola FORTUNA:LIGY vyrazí bojovat o důležité body do Mladé Boleslavi. Vinou odložených zápasů tak máme další šanci se bodově vyrovnat šestým Českým Budějovicím. Boleslav jsme na podzim v Liberci porazili obratem v závěru (2:1), navážeme na toto vítězství? Zápas začíná v neděli od 15:00.

FK Mladá Boleslav

Vstup do jarní fáze sezony klubu ze Středočeského kraje zatím nevychází podle představ. V prvním soutěžním duelu tohoto roku podlehl v lize těsně Baníku 2:3. Dalším těsným výsledkem prohrál o týden později v Olomouci (1:2). Naposledy hráli Mladoboleslavští ve středu v rámci MOL Cupu. Tentokrát se rozhodně nejednalo o těsný výsledek, náš nedělní soupeř totiž na jablonecké Střelnici podlehl 0:4. Velkou zásluhu na tom měl i náš bývalý hráč Tomáš Malinský, který se trefil hned dvakrát.

V kádru Mladé Boleslavi se přes zimní přestupové období odehrálo několik změn. Znát je přestup Daniela Fily a David Juráska, kteří odešli do Slavie. Oba totiž pravidelně nastupovali, Fila zasáhl hned do 20 letošních ligových duelů, Jurásek do 15. Do středních Čech naopak přestoupil mladý záložník Martin Rolinek z Líšně.

Po konci v poháru se může náš soupeř zaměřit již pouze na ligu. V ní se momentálně nachází na sedmé pozici. Z 21 utkání získal celkem 26 bodů. Ve velmi napěchovaném středu tabulky to znamená, že ztrácí jeden bod na šestou příčku. Nicméně od 13. Jablonce jej dělí pouhých šest bodů.

Mladá Boleslav má z utkání skóre 32:33, což přesně odpovídá sedmému nejlepšímu výsledku. Nejefektivnějším střelcem klubu je aktuálně 25letý Brazilec Ewerton, jenž se trefil už sedmkrát, k tomu navíc šestkrát asistoval. Těsně za ním je se šesti střeleckými zápisy Milan Škoda.

V nedělním duelu bude chybět obránce Marek Suchý, který dostal trest za čtyři žluté karty. Zranění jsou poté Ondřej Karafiát, Milan Škoda, Lukáš Mašek a Jiří Skalák.

Nejzajímavější změny v kádru Mladé Boleslavi

Daniel Fila, Mladá Boleslav -> Slavia
David Jurásek, Mladá Boleslav -> Slavia
Václav Kadlec, Mladá Boleslav -> Jablonec
Martin Rolinek, Líšeň -> Mladá Boleslav

FC Slovan Liberec

Po dvou odložených duelech se naši hráči konečně dočkali, neboť jsme v úterý vyrazili bojovat o body do Zlína. První soutěžní duel tohoto roku nám ovšem nevyšel podle představ. Nedokázali jsme se totiž střelecky prosadit, domácí naopak skórovali hned dvakrát. Prohráli jsme tak 0:2.

V ligové tabulce jsme tak prozatím na desáté pozici. Nicméně s tím, že máme odehráno o utkání méně, než nám nejblíže situovaná mužstva. Jak již bylo řečeno, střed a spodek ligy jsou letos velmi vyrovnané - 6. až 15. místo dělí deset bodů, přičemž 6. až 10. pouze tři. V čem ale Slovan zatím zaostává, to jsou vstřelené branky. S našimi 17 trefami se totiž řadíme pouze před poslední Jablonec (16 vstřelených).

S Mladou Boleslaví jsme se naposledy utkali loni v září v rámci 8. kola FORTUNA:LIGY. Předvedli jsme tehdy pozdní obrat. Prohrávali jsme totiž od 29. minuty po brance Douděry, nicméně v 82. minutě proměnil Júsuf nařízenou penaltu a v 87. minutě pak otočku dovršil přesnou ranou zpoza vápna Ľubomír Tupta. Jednalo se zároveň o naši první výhru v sezoně.

„Po utkání ve Zlíně, které jsme nezvládli, musíme k tomuto duelu přistoupit na sto procent. Soupeře respektujeme, viděli jsme jej teď dvakrát. Ať už v domácím utkání s Baníkem, či teď v pohárovém utkání v Jablonci. Ačkoliv nezískal tři body, tak je velmi dobrý na míči. Nemůžeme je podcenit kvůli té sérii bez bodů, v domácím prostředí se ji jistě budou snažit zlomit,“ říká asistent trenéra Ivan Kopecký. „Musíme být koncentrovaní již od prvních minut utkání. Chtěli bychom zlepšit hru v poslední třetině hřiště a důslednost defenzivní činnosti celého týmu,“ dodává.

Duel má výkop naplánovaný na nedělní 15. hodinu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny Realmont
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Náš region