FC Slovan Liberec | Slovan jede netradičně v pátek do Zlína. Překvapí rozjetý Fastav?
Menu Další Zavřít Zavřít
04.10.2018

Slovan jede netradičně v pátek do Zlína. Překvapí rozjetý Fastav?

Redakce
Liberec - Poslední utkání se Sigmou (3:0) vzbudilo v řadách příznivců Slovanu velká očekávání. Dokáží svěřenci trenéra Zsolta Hornyáka vyhrát další zápas? Zopakují vydařený ofenzivní výkon? Odpověď na otázky přinese utkání jedenáctého kola FORTUNA:LIGY s rozjetým Zlínem, který okupuje pátou příčku tabulky.

FC FASTAV ZLÍN

Zlín je prozatím velkým překvapením aktuálního ročníku. Po deseti odehraných zápasech figuruje v těsném závěsu lídrů tabulky, na pohárové pozice mu přitom chybí pouhé dva body. Z týmu sídlícího v rodišti proslulého obchodníka Tomáše Bati odešel před sezonou kouč Bohumil Páník, nahradil ho Michal Bílek.

Nového kouče si většina fanoušků pamatuje z působení u národního týmu a pokládají ho za defenzivního mága. Ve Zlíně zatím dokazuje opak. Fastav nastřílel dohromady sedmnáct branek, což je čtvrtý největší počet v lize. A to ještě Mladá Boleslav, která skórovala dvaadvacetkrát figuruje až na deváté příčce.

Kdo táhne Zlín? Nejlepším střelcem týmu je Jean-David Beauguel, který poslal míč do sítě soupeřů už šestkrát. Tři přesné trefy má Tomáš Poznar, po dvou Róbert Matejov a Lukáš Bartošák. První jmenovaný navíc přidal ke dvěma gólům i dvě asistence, což je vůbec nejlepší počin z celého týmu. Mezi třemi tyčemi dominuje Stanislav Dostál, jenž nastoupil ke všem deseti zápasům a čtyřikrát vychytal nulu.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FC Fastav Zlín FC SLOVAN LIBEREC
26 ZÁPASY 26
8 VÝHRY 9
9 REMÍZY 9
9 PROHRY 8
27 VSTŘELENÉ GÓLY 29
29 INKASOVANÉ GÓLY 27
54 ŽLUTÉ KARTY 45
5 ČERVENÉ KARTY 2
1 PROMĚNĚNÉ PENALTY3

FC SLOVAN LIBEREC

Naše mužstvo předvedlo v minulém kole proti Olomouci výborný výkon. Sigmu přehrálo jednoznačně 3:0 a po dlouhých třech zápasech bez vítězství slavilo tři body. Do sítě soupeře se trefil Taras Kačaraba, Martin Koscelník a Matěj Hybš. Filip Nguyen při své letošní ligové premiéře vychytal čisté konto, neletěla na něj ale ani jedna střela.

Hráčem utkání byl po zásluze zvolen záložník Petr Ševčík, jenž měl prsty ve všech třech gólech Slovanu. V následujícím střetnutí se Zlínem bude trenéru Hornyákovi chybět Damjan Vukliševič, kterému zbývají ještě dva zápasy z disciplinárního trestu a dále také zranění dlouhodobě zranění Karel Knejzlík a Kamso Mara.

Z historické bilance favorita vyčíst nelze. Všechny statistiky jsou velmi vyrovnané, Liberec vyhrál o jeden duel víc, má i větší počet vstřelených branek. Zajímavostí je, že v šestadvaceti utkáních padlo hned sedm červených karet, Slovan už proti Zlínu proměnil tři penalty.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA FotbalPark Liberec
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rengl